Vláda a minister Krajniak vrazili dôchodcom do chrbta ďalšiu dýku, kritizuje Erik Tomáš
08 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Poslancovi Národnej rady Erikovi Tomášovi z Hlasu-SD sa nepáči, že koaliční poslanci schválili novelu zákonníka práce, kde zamestnávateľ môže prepustiť človeka po dovŕšení 65 rokov. Vinu za to, podľa neho, nesie minister Krajniak.


Na konci minulého týždňa Národná rada odsúhlasila zmenu Zákonníka práce, v ktorej, podľa poslanca Erika Tomáša, sa zavádza aj zákaz práce pre dôchodcov, čo okomentoval aj vo videu, ktoré umiestnil na sociálnej sieti.
Boris Kollár s Krajniakom nie sú sociálni politici, ale biznismeni nerozumejúci ľuďom

Erik Tomáš si myslí, že v zmenách Zákonníka práce je veľa zlých vecí, najmä ho ale trápi zákaz práce pre dôchodcov, respektíve, že po novom bude môcť zamestnávateľ prepustiť človeka len preto, že dosiahol vek 65 rokov, alebo teda dôchodkový vek. „Nebude už rozhodovať pracovný výkon či pracovná disciplína, ale čisto len vek. Ide o zjavnú diskrimináciu, nehovoriac o tom, že mnohí dôchodcovia si takto veľmi radi privyrobia k dôchodku, ktorý je tak nízky, že im nezaručuje dôstojný život,“ hovorí vo videu Tomáš, podľa ktorého je to ďalšia dýku do chrbta naším seniorom zo strany ministra Krajniaka ako aj celej vlády.



„Ešte len nedávno im zrušili 13. dôchodok a zmrazili minimálne penzie, pritom najmä hnutie Sme rodina a minister Krajniak, keď boli v opozícii, tak za tieto naše sociálne zákony hlasovali. Teraz ich rušia a ešte ľuďom nakladajú na ramená ďalšie antisociálne opatrenia,“ pokračuje poslanec Hlasu-SD a dodáva, že sa nemôžeme preto čudovať, že Boris Kollár, ako šéf hnutia Sme rodina, sa v rebríčkoch dôveryhodnosti prepadá na tie najspodnejšie miesta. „On totiž nie je žiadny sociálny politik, podobne ako minister Krajniak. Sú to čisto pravicoví politici, biznismeni, ktorí ľuďom, najmä tým slabším, nerozumejú.“ Na záver videa Erik Tomáš hovorí, že už minule vyzval Kollára nech nenosí tú červenú kravatu, lebo nemá žiadne sociálne cítenie. „Teraz už nemusím, tú červenú kravatu mu strhli samotní ľudia,“ končí svoje video poslanec Hlasu-SD.

Milan Krajniak dostal do ústavy rodičovský bonus, ruší sa dôchodkový strop
Šéf rezortu práce Krajniak už istý čas avizuje, že spolu so zmenou ústavných zákonov ministerky spravodlivosti Kolíkovej by chcel zapracovať do zmien v Ústave aj niektoré zmeny z jeho rezortu. Teraz sa mu to podarilo, pretože poslanci parlamentu mu... Čítať ďalej
09 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.