Plukovník Švec o zvolení Lipšica: Podozriví z vraždy generála Lučanského obsadili panteón pomsty
06 | 02 | 2021 I editor01hd
Plukovník Peter Švec označil deň zvolenia politika Daniela Lipšica do funkcie špeciálneho prokurátora za čierny piatok slovenskej justície. Za dobrú správu však považuje, že z 95 koaličných poslancov za Lipšica hlasovalo len 79, píše v najnovšom blogu.

Bývalý armádny pilot uvádza, že sa bude vyjadrovať v leteckých podobenstvách, ktoré sú mu vlastné. Navrhuje, aby si čitateľ predstavil, že zvolenie Lipšica za šéfa špeciálnej prokuratúry je niečo také, akoby z pilota vrtuľníka urobili bez tvrdého výcviku a dlhoročnej praxe skúšobného pilota v kapitánskom kresle Boeingu.

"Za šéfa špeciálnej prokuratúry bol zvolený človek, okolo ktorého sa dvíhajú masívne opary podozrení. Neobviňujem, nesúdim, neodsudzujem. Konštatujem, že nový šéf špeciálnej prokuratúry sa pohyboval nápadne blízko niekoľkých podozrivých vrážd. Vrátane tej poslednej, ktorú nám podsúvajú ako samovraždu policajného generála Lučanského," píše Švec.

Plukovník Švec: gang nekompetentných nepochopil, že Lučanský sa stal národným hrdinom.
„Zavraždený Kuciak s priateľkou, po ktorých chrbte sa všetci dnešní vládcovia dostali k moci, bol ľutovaný, ale nie hrdina. Bol potrebný pre oligarchickú mafiu a zneužili ho. Lučanský je iný kaliber... Spôsobili to tuponi ...Nechápu ani to, že ak... Čítať ďalej
03 | 01 | 2021 | Petra Demková


Uvádza, že Lipšic sa ako čerstvý tridsiatnik stal nepripraveným ministrom a teraz, ako čerstvý päťdesiatnik, sa dostal na post, na aký nemá elementárne predpoklady. Švec pokračuje v leteckých podobenstvách. Tvrdí, že zvolenie Lipšica je to isté, ako keby pilot vlastnou nedbanlivosťou nízkym letom s vrtuľníkom zachytil drôty vysokého napätia, v dôsledku čoho zabil človeka a odmenu „povýšením“ by dostal v čase trvania trestu. Podozriví z vrážd budú teraz kričať: „Chyťte zlodejíčka bochníka chleba, zločinca to jedného“, tvrdí Švec.

Peter Švec: Ide o osud národa vydaného napospas vôli psychopatických, zákerných, pomstychtivých, mafiánov v rukavičkách
„V prípade gen. Lučanského mohla byť silným motívom na úkladnú vraždu pomsta,“ myslí si bezpečnostný analytik Peter Švec. Neverí, že v prípade Lučanského ide o samovraždu. Dokonca vo svojom blogu naznačil spoluprácu vlády a vykonávateľa... Kto ním... Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | Petra Demková


"Na čierny piatok nás v tej istej súvislosti zastihla aj dobrá správa. Tento absurdný čin politických šarlatánov, sluhov a prikyvovačov, skorumpovaných nehorázne vysokými príjmami vzhľadom na ich schopnosti, už spáchalo len 79 poslancov. Z pôvodnej arogantnej valcujúcej ústavnej väčšiny 95 nepolitikov a antipolitikov," píše plukovník.

Podľa neho tým koalícia pripravila program novej vláde, ktorá presne vie, čo musí byť jej prvé rozhodnutie. "Okamžité zrušenie špeciálnej prokuratúry a špeciálneho súdu bez náhrady. V záujme práva, spravodlivosti, štátnosti," konštatuje.

Plukovník Švec si myslí, že 79 hlasov za zvolenie politika Lipšica do funkcie špeciálneho prokurátora je náznakom možného pádu vlády, pretože viacerí koaliční poslanci pochopili, že by sa mohli stať obeťami "kolúzno-väzbového" súdnictva.

Podľa plukovníka Šveca by novú vlasteneckú stranu podporilo 8 - 14 percent voličov
13 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová