Exposlanec Marček vyzýva Matoviča na odstúpenie
05 | 02 | 2021 I sefredaktor

Exposlanec Peter Marček vyzval Igora Matoviča na odstúpenie z postu predsedu vlády. "Žiadame I.Matoviča, aby po všetkých trapasoch a hanbe, ktorú nám tento, podľa všetkého psychiatrický pacient a  psychopat, urobil v zahraničí a najnovšie v Paríži, okamžite odstúpil," napísal v statuse na FB.



Matovič na oficiálnej návšteve Francúzska vysvetľoval prezidentovi Emanuelovi Macronovi, ako ho strihala 11-ročnádcéra Klárka. Jeho rozprávanie ohodnotila odborníčka na diplomatický protokol ako "ťažké faux-pas."



Marček si myslí, že je najvyšší čas, aby bol "nesvojprávny premiér" v súvislosti so statusom s fotografiou hákového kríža zverejnenom na oficiálnom facebookovom profile premiéra vypočutý v trestnej veci za prečin sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. extrémizmu. (Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci.)




Exposlanec tvrdí, že keďže bol za podobný trestný čin, podľa mnohých menej závažný, už nepodmienečne odsúdení predseda ĽS NS Marian Kotleba na 4 roky a 4 mesiace, rovnaký trest by si zaslúžil aj premiér.

Takéto kroky podľa Marčeka dokazujú, že I.Matovič "nie je svojprávny, a mal by byť liečený na psychiatrickej klinike a nie riadiť vládu," uzatvára Peter Marček.