„Matovič zo seba robí idiota po celom svete,“ perlí Blaha na adresu premiéra
04 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Premiér Matovič sa po návšteve Francúzska opäť poriadne zviditeľnil. A nielen to, ale pobúril aj našu opozíciu. Samozrejme, aj poslanec Ľuboš Blaha, spoločne s mnohými ďalšími, mu to na sociálnej sieti dal jasne na vedomie.


Už nie lámaná angličtina, ale rozprávanie o účese Igora Matovič sa zrejme stane na Slovensku na najbližšie obdobie témou rozličných debát a posmeškov. Jedným z tých, ktorí si neodpustili okomentovať premiérove vystúpenie je aj poslanec Národnej rady za Smer-SD Ľuboš Blaha, ktorý svoj jasný názor na celú situáciu napísal do statusu, ktorý zverejnil na sociálnej sieti.
Prečo práve my, Slováci, sa musíme, podľa Blahu, za svojho premiéra hanbiť?

„Ten pocit, keď sa za niekoho tak hanbíte, až vám naskakujú zimomriavky... Krútite hlavou a zúfalo si hovoríte - prečo? Prečo práve my, Slováci?“ začína Ľuboš Blaha svoj status, v ktorom poukazuje na to, ako „po slovensky rozpráva francúzskemu prezidentovi Emanuelovi Macronovi svoju infantilnú báchorku, ako ho strihala dcéra detskými nožničkami... A do toho sa chechce ako násťročná pubertiačka. Pripomína to scénu z filmu Slunce, seno, možno si spomeniete, ako Helena Růžičková s partiou buranov niečo nakupovala v Nemecku a oznamovala predavačovi, že – „My nejsme žádní podvodníci! Unterwasrmani! My jsme poctiví jezeďáci z Hoštic!“ Ten nemecký predavač sa na ňu pozeral takým istým pohľadom ako Macron na Matoviča,“ píše kriticky posmešne smerácky poslanec na adresu nášho premiéra.



A v kritike Matoviča zašiel Blaha ešte ďalej. „Francúzsky prezident tam pri Matovičovi neveriacky stál, držal nad tým strapatým čudom zo Slovenska dáždnik a hovoril si v hlave, že už zažil rôznych domorodých náčelníkov z Afriky, ale takéto niečo stupídne ešte nezažil nikdy. Škoda, že Igor nedal aj príhodu, ako sa minule zle utrel na záchode a ako ho to tam celý deň svrbelo - hej, Igor, to by Emanuel určite išiel do kolien. Ja len, že to by malo zhruba takú istú úroveň ako jeho trápna storka o novom účese,“ tne do živého Blaha.

Blaha: Matovičova duševná choroba je nákazlivá, šíri sa po celej zemeguli
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha v novom statuse na sociálnej sieti tvrdí, že celoplošné testovanie bolo fiaskom. Postoj vlády Igora Matoviča k udalostiam v Rusku dokonca označil za premiérovu nákazlivú duševnú chorobu. Čítať ďalej
24 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.

Blaha: Premiér mal na sebe ošúchané bagandže akoby šiel zbierať krumple na pole

Matovič podľa Blahu týmto neuveriteľne strápňuje Slovenskú republiku, má obhajovať naše národné záujmy, nie ako dvorný šašo obveseľovať „Emanuela“ hlúpučkými príhodami o Klárikiných nožničkách na bábiky, za ktoré by sa hanbil aj priemerný siedmak na ZŠ-ke. „Matovič v tom nie je sám. Zjavne sa obklopuje podobnými géniami ako je on. O mentálnej úrovni Matovičovho hnutia OĽaNO svedčí, že sa im až na tretí krát podarilo správne napísať meno francúzskeho prezidenta, keď sa chceli pochváliť na internete - na prvý pokus im z toho vyšiel herec Marcin. No nie sú utešení? Vyzerá to tak, že Matovič mal naozaj pocit, že rokuje s humoristom Petrom Marcinom - podľa toho si aj obul do Francúzska topánky. Ako správny džentlmen si dal na seba ošúchané bagandže. Ako keď ideš zbierať krumple na pole,“ všíma si Blaha aj Matovičove obutie.

„No proste hanba nad hanbu. Toto prekoná aj jeho okrídlené - van tajm neks tajm. Matovič zo seba robí idiota po celom svete. Ale najhoršie je na tom, že znevažuje našu vlasť,“ konštatuje smutne poslanec Smeru-SD, podľa ktorého dalo Slovensko svetu takých velikánov ako Alexander Dubček či Milan Rastislav Štefánik. „A potom ho v 21. storočí reprezentuje infantilný klaun, ktorý má v sebe zhruba toľko štábnej kultúry ako Bohuš z filmu Dědictví... Bohuši, tohle se Macronovi neříká!,“ píše ďalej Blaha, pričom na samý záver svojmjo statusu odkazuje francúzskemu prezidentovi: „Pán prezident Macron, prosím, odkážte tomu smiešnemu jednoduchému človiečikovi pod vašim dáždnikom, nech sa už na Slovensko ani nevracia - už nám urobil hanby dosť. Zavrite ho do klietky a ukazujte zahraničným delegáciám, že aha, toto nejapné stvorenie evolučne predchádzalo druhu homo sapiens. Merci Beaucoup!“

Blaha o Matovičovi: Nedovzdelaný pajác kope do odborníkov a rozdrapuje sa ako opitý štamgast v štvrtej cenovej
Poslancovi Ľubošovi Blahovi sa nepáčia najnovšie vyjadrenia premiéra Matoviča, ktorý zaútočil na vedcov. „Už dávno nestačí, aby odstúpil - ten pán (Matovič) bude jedného dňa súdený a odsúdený," napísal Blaha na Facebooku. Čítať ďalej
13 | 01 | 2021 | Petra Demková