Vakcíny na COVID neschvaľujú žiadni nezávislí odborníci. Je to biznis farmafiriem
30 | 01 | 2021 I Gabriel Matta

Dr. Anthony Fauci, hlavný infektológ v USA, utvrdzoval americkú verejnosť o bezpečnosti vakcín tým, že komisie dohliadajúce nad klinickými testami sú nezávislé od farmaceutických koncernov, od neho i od prezidenta. Opak je však pravdou


Aj Britský medicínsky žurnál dal priestor odborníkom posťažovať sa, že klinické štúdie a dohľad nad nimi potrebujú viac transparentnosti. Nedávno v tom istom vedeckom časopise boli zas spochybnené údaje z klinických testov mRNA vakcíny Pfizer. Spochybnenie vychádzalo najmä z faktu, že do výsledkov nebolo zaradených takmer 3 000 osôb s podozrením z príznakov na COVID-19. Výsledok štúdie by totiž mohol výjsť o dosť nižšie ako je požadovaná hranica pre schválenie.

Jedna takáto dohliadajúca komisia, ktorú vytvoril Fauciho NIAID (Národný inštitút pre alergie a infekčné choroby), monitoruje klinické testy iných minimálne štyroch vakcín. Osobitná komisia je zas pre vakcínu Pfizer. Ich členovia sú vybraní v tajnosti, stretávajú sa tajne, ich identity majú ostať utajené. Nechtiac sa podarilo odhaliť identitu u dvoch členov. Predsedu NIAID komisie Dr. Richarda Whitleyho omylom prezradila univerzita, na ktorej pôsobí. Ako členovi správnej rade spoločnosti Gilead, ktorá predáva predražený liek Remdesivir na COVID-19, mu bola v roku vyplatená suma 430 000 USD.

Pripomeňme si, ako sa zavádzal tiež núdzovo liek Remdesivir, ktorý sa ukázal neúčinný. Odborníci, ktorí ho zaradili do liečebného protokolu v USA, boli na výplatnej páske firmy Gilead. U nás na Slovensku bol jeho najväčším propagátorom prof. Pavol Jarčuška. V prvom štvrťroku 2020 Gilead vykázal výdavky na lobbing vo výške 2,5 mil. čo je o tretinu viac ako v predchádzajúcom roku za to isté obdobie.

Bukovský spúšťa protesty: Zasypme poslancov OĽaNO listami. Matoviča treba vymeniť!
Podľa doktora Igora Bukovského to už takto ďalej ísť nemôže. Matovičova nezvládnutá koronakríza a testovacie „spartakiády“ ho priviedli k vyhláseniu netradičného referenda. Bukovský vyzýva ľudí, aby poslanecký klub OĽaNO v NR SR „zasypali“ listami,... Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Gabriel Matta


V druhej komisii bola jednou z piatich členov Dr Kathryn Edwards, ktorá dovtedy pracovala pre Pfizer. Jej identitu náhodou spomenul článok televízie CBS. Výber týchto dvoch osôb bol možný len vďaka tomu, že boli prižmúrené obidve oči, kvôli ich extrémne problematickým a do oči bijúcim konfliktom záujmov s farmaceutickými firmami – uvádza watchdog Big Pharmy americké nezávislé združenie ICAN.

Odhaľuje, že jeden alebo aj obaja títo experti boli okrem iného konzultantami pre Gilead Science, AstraZeneca, GlaxoSmithKline, Merck, Sanofi, Sequirus, La Roche, Allergan, Moderna a Novartis, poradcovia pre Merck, Bionet, GSK, Pfizer a platení spíkri pre Connought, Lederle-Praxis, Wyeth Lederle, Glaxo a Novartis, boli im vyplatené milióny od týchto firiem priamo alebo sprostredkovane. Samozrejme, že sú zaviazaní týmto firmám. Iba slepý môže týchto dvoch doktorov nazvať nezávislými.

Je zjavné, že Dr Fauci si robí srandu zo slova nezávislý, podobne jeho kolegovia, keď chcú utvrdzovať verejnosť o bezúhonnosti procesu schvaľovania vakcín. Samozrejme, že existuje množstvo výskumníkov, odborníkov, lekárov, ktorí nikdy nerobili služby pre Big Pharmu ani neabsolvovali stovky recepcií a desiatky výletov či konferencií v exotických destináciach na ich účet ako títo prezradení členovia komisií.

Takto nastavený systém spolupráce štátu a korporácií má veľmi ďaleko od trhového kapitalizmu, zakladá korupciu nevídaných rozmerov. Hovorí sa mu korporatívny socializmus, nakoľko náklady nesie daňový poplatník, kým riziko podnikania multimiliardových korporácií je minimalizované (majú súdnu imunitu) a zisky maximalizované. Vakcíny proti COVID nie sú ani náhodou benefit pre daňovníka, ktorý COVID s trochu vitamínami v pohode zvládne. COVID je problém len pre rizikových, ktorí majú najmenší problém sedieť doma. No ale aby sme sa náhodou my mladší nepremorili, treba nás izolovať, lebo potom by to dopadlo ako s vakcínou proti chrípke, keď ledva 5% si ju dáva ročne pichnúť, najmä klienti DSS.

Debakel s vakcínami sa musí riešiť, varuje Brusel
29 | 01 | 2021 | Diana Zaťková