„Oci, NAKA ide,“ vystrašil Miroslava Beblavého syn. Takú reakciu otca isto nečakal
29 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Ak niekomu zaklopú na dvere elitní policajti z NAKA zvyčajne to nemá dobrý koniec. Príchodom NAKA sa snažil vystrašiť Miroslava Beblavého jeho starší syn. Márne...


Za posledného trištvrte roka zaklopala Národná kriminálna agentúra na dverách nejedného politika či vysokopostaveného funkcionára. Pravdepodobne toto motivovalo ku kanadskému žartíku syna expredsedu strany SPOLU Miroslava Beblavého, informuje portál 1.pluska.sk.
Pokus o kanadský žartík synovi exšéfa strany SPOLU veľmi nevyšiel

Dnes elitní policajti za NAKA v rámci akcie Mýtnik zadržali bývalého šéfa Finančnej správy Františka Imreczeho a ďalších osem osôb. Dôvodom mala byť ich trestná činnosť súvisiaca s machináciami pri verejnom obstarávaní a korupčnou trestnou činnosťou. Imrecze bol na čele Finančnej správy do septembra 2018, keď sa po kauze colných podvodov rozhodol odísť z funkcie. Na situáciu s príchodom NAKA si prostredníctvom spomenul aj Miroslav Beblavý, ktorý si spomenul na nedávny kanadský žartík vlastného syna.

„Pri príležitosti dnešného zatknutia Františka Imreczeho som si spomenul na príhodu. Pred Vianocami sa ozývali viacerí ľudia, že by chceli pre blízkych podpísať knihu aj s venovaním, lebo to bude mať ako darček pod stromček väčšiu hodnotu. Snažil som sa vyhovieť a pri bráničke, aj s bezpečnou vzdialenosťou, som ju podpisoval. Keď zvonil prvý návštevník, môj starší syn Pavol chcel byť vtipný a hovorí: „Oci, NAKA ide,“ zaspomínal si na chvíľu, keď ho chcel jeho starší syn vystrašiť. „Nie je šťastím byť tým typom expolitika, ktorý sa toho nemusí obávať?“ odpovedal mu vtedy Beblavý a dodal, že naozaj je.

Beblavý: Predbehnúť babičky, zdravotníkov, učiteľov... vyžaduje žalúdok z nerezovej ocele
Bývalý politik, v súčasnosti novinár a publicista Miroslav Beblavý si opäť prisadil do debaty o papalášizme našej vládnej koalície. Autor knihy o tzv. Novej šľachte pritom kritikou nešetril a vydal "Odborné stanovisko docenta... Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Michal Filek