Remišová si otvorila hu... (ústa), vykopli ju z budovy Úradu vlády SR
26 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Veronike Remišovej odkázali, že sa má do júna vysťahovať z úradu vlády. List od Úradu vlády SR dostala vicepremiérka krátko po hlasovaní o plošnom testovaní a deň po hádke na koaličnej rade. 


"Vicepremiérka a ministerka pre regionálny rozvoj Veronika Remišová dostala 19. januára, teda dva dni po tom, ako nepodporila pri hlasovaní vo vláde plošné testovanie od úradu vlády upozornenie, že je v júni tohto roka končí nájomná zmluva v budove úradu vlády, ktorá je sídlom premiéra." Informuje o tom portál dennikn.sk.

"List od vedúceho úradu vlády Júliusa Jakaba mohol vyznieť ako trest od premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) za to, že nesúhlasila s plošným testovaním." Pripomína citovaný portál. Podľa neho "Matovič vraví, že vôbec netušil, že je Remišová na úrade vlády v prenájme. Pre Denník N po zverejnení textu o sťahovaní Remišovej odmietol, že by mal čokoľvek spoločné so zaslaním listu pre jej ministerstvo, alebo že by sa jej takto chcel pomstiť."

Remišová vrazila Matovičovi dýku do chrbta: Navrhuje zadarmo respirátory pre seniorov
22 | 01 | 2021 | editor01hd


"Spojitosť listu s Remišovej postojmi odmieta aj Jakab. Vraví, že list bol napísaný už 12. januára a následne po podpise vedúceho Úradu vlády SR ho odoslali na Remišovej ministerstvo. „Udalosti, ktoré opisujete, spolu v žiadnom prípade nesúvisia,“ vraví podľa dennikn.sk o sťahovaní a konflikte o plošné testovanie.

"Veronika Remišová nepodporila plošné testovanie na vláde v nedeľu 17. januára. „Máme iný názor na celoplošné testovanie, nie je to politický spor, ale rozdielne názory na najlepšie riešenie,“ vysvetľovala to v ten deň na Facebooku. Ešte v roku 2016 bola líderkou kandidátky Matovičovej strany, z ktorej odišla v lete 2019 do nového projektu, ktorý rozbehol Andrej Kiska po odchode z Prezidentského paláca." Pripomína citovaný zdroj.

Istý politik, ktorého strana sa nedostala do parlamentu k tejto téme na sociálnej sieti uviedol:  "Sme rodina a vicepremiér Holý držia s premiérom a tak im úrad vlády zaplatí za mnoho miliónov na mnoho rokov luxusné priestory kúsok od úradu vlády, ešte aj s teraskou pre vicepremiéra. Vicepremiérka Remišová teraz neposlúcha, tak ju úrad vlády vyhodí a povie jej, že od júla si musí nájsť nové priestory a nech sa stará. Prečo to len ten Dzurinda s Ficom tak nerobili? Jáj, lebo to len ďalej rozbíja koalíciu." následne sa tento status "stratil" v hlbinách sociálnej siete.

Vicepremiér Holý: Moja výnimka nie je žiadna aféra! A Remišová mi môže odkazovať, čo chce
22 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová