Mafián Salinger obvinil predsedníčku súdu Kyselovú. Do väzby ju zobrala Tódovej kamarátka Záleská
24 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Žilinský mafiánsky boss František Selinger obvinil z korupcie predsedníčku krajského súdu Evu Kyselovú. Polícia ju obvinila a zadržala. Sudkyňa Pamela Záleská, priateľka provládnej novinárky Moniky Tódovej, vzala Kyselovú do väzby.


Mafián sa pochválil priamymi kontaktmi s bývalou predsedníčkou Krajského súdu v Žiline Evou Kyselovou, informuje dennikn.sk.
O kolúznej väzbe rozhodla Záleská

František Salinger mal priame kontakty na bývalú šéfku Krajského súdu v Žiline. Zdroj: TASR


Strýko Františka Salingera pracoval na žilinskom súde ako šofér, jeho sesternica bola najlepšou kamarátkou šéfky súdu Evy Kyselovej. Tá je v súčasnosti obvinená z brania úplatkov. Aj bývalému bossovi žilinského podsvetia vraj prisľúbila zníženie trestu za úplatok 20 tisíc eur.

Po akcii NAKA Plevel 2 je bývalá predsedníčka Krajského súdu v Žiline Eva Kyselová už siedmou zadržanou sudkyňou. O jej väzobnom stíhaní rozhodla v sobotu sudkyňa Špecializovaného trestného súdu Pamela Záleská, ktorá má dôverný vzťah s redaktorkou Denníka N Monikou Tódovou.

Jedna z Kyselovej jej kolegýň opísala vyšetrovateľom, ako jej predsedníčka súdu naznačovala, čo sa môže stať sudcom, ktorí vypovedajú proti kolegom – budú čeliť anonymom a trestným oznámeniam. Proti Kyselovej vypovedá aj jej bývalý kolega Pavol Polka.

S Kyselovou zadržali policajti z NAKA i bývalú sudkyňu Máriu Urbanovú, ktorá začala s vyšetrovateľmi spolupracovať, vinu priznala preto je stíhaná na slobode. Obe pôsobili v jednom senáte, sú obvinené z brania úplatkov a zo zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Blaha o Lipšicovi: Náš Daniel je svätý a ani chodcovi na priechode by neublížil
Expresne rýchlo získaná bezpečnostná previerka pre Daniela Lipšica, kandidáta na špeciálneho prokurátora inšpirovala poslanca za Smer-SD Ľuboša Blahu. "Náš Daniel je svätý a ani chodcovi na priechode by neublížil, napísal v statuse na... Čítať ďalej
24 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.

Salinger mal na súde svojich ľudí

Urbanová sa v júni 2018 vzdala sudcovskej funkcie a odišla do dôchodku. Bolo to po tom, ako si trest v ich senáte vybavoval niekdajší boss Salinger. On aj jeho brat Pavol boli odsúdení v roku 2017 za vraždu bieleho koňa na 15 a 12 rokov väzenia.

Salinger vo výpovediach popísal, ako na krajskom súde fungovala korupčná chobotnica a akú úlohu v nej zohrával aj František Tóth alias Veľký Fero. V úvodnom štádiu kupovania rozhodnutia Salingerovci nemuseli oslovovať Veľkého Fera. Mali svojich ľudí. Jedným bol už spomínaný strýko a druhou spojkou bola ich sesternica, najlepšia kamarátka šéfky súdu Kyselovej.

Kajúcnik Böhm, ktorý bez dôkazov obvinil generála Lučanského, si písal s Kočnerom o zmenkách
18 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


Salinger vyšetrovateľom potvrdil, že cez sesternicu už v minulosti vybavoval veci na krajskom súde. Kľúčovým článkom schémy bol nielen Veľký Fero, ale aj bývalý sudca krajského súdu Pavol Polka. Práve on chodil za sudkyňami a riešil s nimi úplatky. Polku zadržala NAKA vlani v septembri.

Po vyše troch mesiacoch strávených za mrežami sa rozhodol s vyšetrovateľmi spolupracovať a svojich bývalých kolegov usvedčovať. Vďaka tomu si kajúcnik Polka zabezpečil benevolentnejší trest, lebo senát Ivana Matela na Špecializovanom trestnom súde mu dal iba päťročnú podmienku a peňažný trest 100-tisíc eur.

Nové náboženstvo na Slovensku - viera v dôveryhodnosť kajúcnikov a jej mediálne miništrovanie
Takmer 150 sudcov, advokátov a príslušníkov ďalších právnických profesií zverejnilo výzvu na dôsledné zachovávanie princípov právneho štátu v SR. Sformulovali v nej výhrady k viacerým udalostiam, ku ktorým podľa signatárov došlo a dochádza v SR a... Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Ivan Brožík