Hipš píše premiérovi: Nemôžem prehliadať, ako urážate vedcov a vyvolávate hádky
20 | 01 | 2021 I Michal Filek

Juraj Hipš, predseda mimoparlamentnej strany Spolu, odmietol ponuku Petra Pellegriniho, aby bol v petičnom výbore za vypísanie referenda o predčasných voľbách. Všimol si to aj premiér Matovič, ktorý zdieľal jeho odpoveď. Hipš sa však rozhodol napísať aj Matovičovi. A tiež to preňho nemôže byť radostné čítanie. 






"Som rád, že sa zhodneme v pohľade na Petra Pellegriniho. Lenže to nestačí. Keby ste si svoju prácu robili skutočne poriadne, žiadnu odpoveď som písať nemusel," začal Hipš a poračuje: "Viete, ľudia sú unavení aj nahnevaní. A nielen z pandémie, za ktorú Vy, pán Pelligrini, ani nikto z nás nemôže. Sú unavení a nahnevaní z Vášho správania."






Hipšovi vraj nevadí, že premiérova angličtina nie je dokonalé. Ani to, že sa fotí v teniskách. Hovorí, že mu vie odpustiť aj fotky s ponožkami a motorkami na facebooku.






"Ale nemôžem prehliadať ako urážate vedcov. Ako vyvolávate hádky a nadávate iným. To nikomu v týchto náročných časoch nepomáha. Okrem Petra Pellegriniho a jeho partie. A to nechcete ani Vy ani ja. Tak sa, prosím, začnite správať ako premiér tejto krajiny, ktorá prechádza vážnou krízou. Som rád, že za mrežami končia mafiáni aj skorumpovaní politici. Zatvárať zločincov ale nestačí. Sústreďte sa na zvládanie pandémie a nie na zbytočné hádky. Spolupracujte s vedcami a počúvajte ich. Viac ako lajky na fejsbuku sledujte dáta a grafy. Začnite sa už správať ako líder, ktorý spája a nie rozoštváva."




Matovič sa bojí Sulíka, ktorý má vraj sľúbenú polovicu poslancov Za ľudí a mohol by položiť vládu
Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) vyhlásil, že SaS by mohla rozbiť koalíciu prostredníctvom vnútornej nejednotnosti strany Za ľudí. Priznal tiež, že minister hospodárstva Richard Sulík nakúpil antigénové testy od „dopredu vybranej... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Gabriel Matta





Hips, ani strana SPOLU sa, podľa predsedu, nebudú podieľať na snahe vypísať referendum. "To ale neznamená, že som spokojný s tým, ako vediete túto krajinu. Neprajem si návrat mafie, Hlasu ani Smeru. Ale neprajem si ani, aby ste predvádzali to, čo doteraz. Čakám od Vás schopnosť spolupracovať, počúvať iných aj predstaviť jasný plán. Máte to vo svojich rukách a keď to pokašlete, budete si za to môcť sám. A len vďaka Vám sa potom vráti Pellegrini a jemu podobní, lebo Vy ste to pokašľali. Tak sa už prosím začnite správať ako premiér, ktorý má viesť túto krajinu a nie ako herec v kabarete. Držím Vám palce, aby sa Vám to podarilo."






Na záver si Hipš neodpustil jednu radu: "Prepáčte, ak v tomto texte nájdete chyby. So synom, ktorý je prvák som práve na on-line vyučovaní. Píšem Vám popritom, ako mu pomáham s úlohami. A rád by som mu už konečne povedal, že Vaša vláda robí všetko preto, aby sa mohol vrátiť k svojej pani učiteľke. Toto od Vás očakávam."




Vládna mašinéria ľahostajnosti a smrti pracuje ako hodinky. Je to masaker v priamom prenose
Prečo vláda nerieši spôsoby liečby Covidu-19? pýta sa analytik Juraj Mesík a dodáva: „Je to masaker v priamom prenose“. Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Gabriel Matta