Do basy dostal Kočnera s Ruskom, teraz prijal ponuku, aká sa vraj neodmieta
20 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Elitný vyšetrovateľ NAKA Jaroslav Láska sa môže pochváliť tým, že za mreže dostal Mariana Kočnera a Pavla Ruska. Po dvadsiatich dvoch rokoch sa však rozhodol v polícii skončiť.


Najvyšší súd potvrdil minulý týždeň Marianovi Kočnerovi a Pavlovi Ruskovi 19-ročný trest väzenia v kauze falšovania zmeniek TV Markíza. Vyšetrovateľ Jaroslav Láska, ktorému sa prípad podarilo objasniť, však v polícii po tomto svojom veľkom úspechu končí, informuje o tom portál aktuality.sk.
Tóth s Bödörom chceli na políciu dostať falošnú informáciu

V policajnom zbore odslúžil Jaroslav Láska viac ako 22 rokov, pričom okrem mega kauzy zmenky stíhal aj Noru Mojsejovú či Lóranta Kósu, ktorý bol známym bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Láska podľa Aktuality.sk v polícii končí na vlastnú žiadosť a po dohode s nadriadenými. Od februára by mal pracovať pre Súdnu radu. „Kauza zmenky bola pre mňa strop. Väčšiu vec už by som robiť nemohol. Toto bol vrchol mojej práce. Dosiahol som to, čo som dosiahnuť mohol,“ skonštatoval pre Aktuality.sk dnes už bývalý elitný vyšetrovateľ NAKA Jaroslav Láska.

Bol to práve on, ktorého ako vyšetrovateľa prípadu zmenky nechcel Marian Kočner. Dnes už odsúdený Kočner chcel v minulosti za každú cenu dosiahnuť, aby kauzu zmenky Jaroslav Láska nevyšetroval. Peter Tóth preto využil svoje skúsenosti z SIS a vyrobil falošnú spravodajskú informáciu, ktorú chceli na políciu dostať cez Norberta Bödöra. Ako sa ukázalo, nepodarilo sa im to. Ponuka, ktorú Jaroslav Láska dostal sa podľa jeho slov neodmieta.

 Najvyšší súd potvrdil pre Kočnera a Ruska 19-ročné tresty v prípade zmeniek Markíza (AKTUALIZOVANÉ)
Najvyšší súd (NS) SR potvrdil v kauze falšovania televíznych zmeniek vinu pre Mariana Kočnera a Pavla Ruska. Odsúdení sú na 19 rokov nepodmienečne, Kočner dostal aj peňažný trest 10 000 eur. Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | tasr