Zákazy a obmedzenia spojené s Matovičovým testovaním si všimli už aj v Rusku
18 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Slovákom nebude umožnené ísť do práce alebo na výlet mimo okresu, ak sa nepreukážu negatívnym testom na Covid-19, informuje ruský portál RT.


Plán je rozdelený do dvoch fáz. Prvá fáza začne v pondelok a potrvá týždeň, pričom Slováci sa majú dostaviť na testovacie miesta, aby absolvovali antigénový test alebo PCR.

Od budúcej stredy 27. januára budú Slováci, ktorí nemajú negatívny výsledok na Covid-19, doslova uväznení vo svojich domovoch. Také rutinné veci, ako je cestovanie na pracovisko, návšteva pošty alebo výlety do prírody budú pre osoby vo veku od 15 do 65 rokov zakázané. Návštevy lekára a nákup potravín sú jednou z mála výnimiek.

Pandémia sa skončí do leta, ale Covid-19 tu zostane ako sezónny vírus, tvrdí ruský expert
Pandémia Covid-19 by v Rusku mohla zmiznúť do leta, uviedol jeden z najlepších vedcov v krajine. Dodal, že infekcie a úmrtia majú ustupovať, pretože čoraz viac ľudí si vytvára protilátky, informuje portál RT. Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Marek Molnár


Ďalej tí, ktorí žijú v jednom z 37 okresov s vyššou mierou infekcií, budú musieť podstúpiť druhé kolo testovania. Budú oslobodení od zákazu vychádzania, ktorý bude trvať od 3. do 7. februára, iba ak budú mať dvakrát negatívny test. Tí, ktorí žijú vo zvyšných okresoch, nebudú musieť postup opakovať.

Slovensko, ktoré má približne 5,4 milióna ľudí, žije od začiatku januára v rozsiahlom lockdowne. V rámci rozsiahlych obmedzení sú zakázané akékoľvek návštevy iných domácností, verejné cirkevné služby, pričom reštaurácie môžu servírovať jedlo iba so sebou.

Zlato bude pravdepodobne menou budúcnosti, tvrdí ekonóm
Max Keiser a Stacy Herbertová v najnovšej epizóde Keiserových správ od portálu RT skúmali, čo sa stane, keď inflácia dosiahne „nebezpečnú úroveň“. Ich hosťom bol ekonóm Alasdair Macleod zo stránky goldmoney.com, pričom rozoberali americký dolár,... Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | Marek Molnár