Bukovský: Najväčším posmechom práce zdravotníkov je 8 900 výnimiek a papalášske maniere
15 | 01 | 2021 I Michal Filek

Lekár Igor Bukovský reagoval videom na kritiku, ktorá sa naňho zniesla od kolegov po príspevku v TV JOJ. Jeho vyjadrenia boli vraj hrubo prekrútené. Tvrdí, že on nie je nepriateľom lekárov. Skutočným problémom je totiž erózia zdravotníctva a zanedbané zdravie Slovákov a môžu za to politici, ktorí nám tridsať rokov vládli.


"V médiách a na sociálnych sieťach sa objavili vyjadrenia, ktoré hrubo prekrútili zmysel a obsah môjho pôvodného vyjadrenia pre TV Joj. Bulvárna tlač zašla až tak ďaleko, že ma vykreslila ako arogantného človeka, ktorý nemá rešpekt ku svojim kolegom. A preto považujem za potrebné reagovať," začal svoje rozprávanie Bukovský.

Pokračoval tým, že to nie je on, kto je nepriateľom a už vôbec nie je arogantný človek, ktorý nemá úctu k práci zdravotníkov. "Našim spoločným nepriateľom je teraz chaos v manažovaní situácie, ale najmä dlhoročná erózia slovenského zdravotníctva a dlhodobo zanedbávané zdravie obyvateľov SR."

 



A najväčším posmechom práce zdravotníkov je, podľa neho, 8 900 politických výnimiek z protiepidemických opatrení a ďalšie papalášske celebritné maniere a konanie.

"Veľmi mi záleží na tom, aby ste poznali pravdu, lebo v dnešnej čudnej dobe nás môže chrániť iba pravda. Hoci to slovo je už dávno vykradnuté. Pravda stráca pôdu pod nohami. Jednou z bizarností je, že média, ktoré majú kontrolovať vládu prebrali na seba politickú agendu a uplatňujú moc voči tým, ktorí sú voči vláde a vybraným politikom kritickí.  A to je absurdné," vyjadril sa celebritný lekár aj k práci novinárov na Slovensku.

 

Doktor Bukovský: Slovenskí vedci ukázali, že antigénové testy sú na 35 % nespoľahlivé
13 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


V skutočnosti má totiž úctu ku všetkým slušným lekárom, zdravotným sestrám a zdravotníkom, ktorí sa starajú o pacientov, a ktorí robia svoju prácu poctivo a zodpovedne v záujme pacienta, ako aj k lekárom, ktorí sa teraz starajú o pacientov s Covid-19 na úkor svojich potrieb a vyčerpania.  Opakovane im prejavuje úctu a vďaku a nikdy nie znevažovanie.

"Po druhé, usilujem sa o to, aby sme používali správne pojmy. Preto som televíznej redaktorke povedal, že aj ja pracujem v prvej línii. Vírus pôsobí v čase a priestore. Keď sa začne šíriť, začne plynúť čas, v ktorom sme vystavení riziku. a preto si myslím, že pôsobiť čo najskôr a pôsobiť tam, kde vírus vstupuje do človeka, to znamená na slizniciach a pri prvom kontakte s imunitou človeka, to je v skutočnosti prvá línia. Medicínsky prvá línia," vysvetľuje svoje tvrdenia Bukovský.

Hneď od januára 2020 začal lekár prinášať odporúčania, ako podporiť imunitu, špecificky voči vírusovým infekciám, ako za mesiac upraviť krvný tlak a krvný cukor, redukovať hmotnosť a chronický zápal. Teda ako upraviť tie rizikové faktory, ktoré pradstavujú zvýšené riziko infekcie, zvýšené riziko ťažkého priebehu a zvýšené riziko úmrtia.

"To, čo tí z vás, ktorí sa o pacientov staráte, musíte denno-denne riešiť a to, čo vás tak vyčerpáva fyzicky, aj psychicky. Keďže sa toto všetko v našej krajine podceňuje celé desaťročia, a podceňuje sa to aj teraz. Povedal som, že robím to, čo nerobí nikto a budem to robiť aj ďalej namiesto toho, aby som vám v tej nemocnici zavadzal. Tak sa usilujem ľuďom od prvej chvíle chrániť sa pred infekciou tým, aby sme posilnili ich imunitu. Teda miesto prvého kontaktu. A toto je medicínsky prvá línia obrany, pretože kontakt vírusu so sliznicou a imunitou človeka je v skutočnosti prvá línia našej obrany, vysvetľuje ďalej a pokračuje smerom k lekárom:

"Mojou úlohou teraz je, aby sa na oddelenia, kde sa staráte o ťažkých pacientov, dostalo čo najmenej ľudí v ťažkých stavoch, lebo už za mesiac je možná významná redukcia krvného tlaku, ktorý je najvýznamnejší rizikový faktor, aj krvného cukru a hmotnosti, pretože každé kilo naviac sa počíta. Aj kvôli účinku vakcíny."

 

MUDr. Igor Bukovský opäť šokuje: Žaloba na hnutie OĽANO
Je zrejmé, že už všetci toho máme dosť a v tejto neistej dobe máme pochybnosti na ktorú stranu váh sa prikloníme. Sú však aj osobnosti, ktoré v tom majú úplne jasno. Najnovšie sa na facebook-u v statuse Dr. Igora Bukovského objavilo: „Žaloba na... Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Ivan Mihale


Ďalej sa Bukovský pýta, či to verejnosť, ale aj samotní lekári, vedeli? "Povedal to už niekto z toho ministerstva? Opakujú to médiá? Pripomínajú ľuďom redukciu hmotnosti v súvislosti s účinkom vakcíny? Pretože výrobcovia vakcíny naznačujú, že jej účinnosť bude u ľudí s nadváhou a obezitou slabšia."

Preto nevidí dôvod, aby bola táto primárna prevencia podceňovaná, a súčasne nevidí dôvod, prečo by mala byť liečba a záchrana života menej dôležitá, preto, že je posledná. "Nie je tá naša posledná línia v skutočnosti najdôležitejšia, pretože je posledná? Keď sa povie posledná šanca, posledná možnosť, je to predsa pomenovanie, ktoré dáva situácii najväčšiu vážnosť."

Je tu konflikt, ktorý vyvolali médiá a ktorý sa šíri medzi medicínsky vzdelanými ľuďmi a to je konflikt prvá línia vs. ostatní, ambulantní lekári proti nemocničným, špecialisti voči všeobecným lekárom. Ktosi sa tu snaží rozhádať celú spoločnosť a je dôležité, aby sme to nedovolili.

"Som presvedčený, že rovnako dôležití sú tí, ktorí sa starajú o imunitu, ako aj tí, ktorí sa starajú o tých, ktorí už ochoreli a bojujú o život. Dôležití sú aj všetci medzi tým. Cieľom je, aby sme sa navzájom podporovali, a nie sa hádali. Za to, že dnes pracujete v nedôstojných podmienkach a za mzdu, ktorá nezodpovedá vášmu vzdelaniu, ani vášmu výkonu, nie som zodpovedný ja, ale sú za to zodpovední politici a úradníci, ktorí to tu už 30 rokov riadia a teraz sa prejavujú devastačné nedostatky ich riadenia."

Bukovský tvrdí, že neškodí práci lekárov v nemocniciach. Podporuje ju aj tým, že celý svoj život platí odvody do zdravotnej poisťovne a pritom takmer nič z toho nečerpá, pretože sa stará o svoje zdravie.

"Celá moja viac ako 30 ročná misia je postavená na tom, aby ste mali čo najmenej pacientov. To, že to je dôležité svedčí aj ľahký priebeh infekcie u mojich milovaných rodičov, ktorí, hoci patria do najrizikovejšej kategórie, boli nastavení na dodržiavanie opatrení, ktoré verejne odporúčam už rok, a infekciu prekonali za pár dní s veľmi miernymi príznakmi," uzavrel doktor Bukovský.

 

http://somzdediny.hlavnydennik.sk/je-najvyssi-cas-zaviest-psychotesty-pre-politikov/