Matovičova sestra: Ak budú politici podporovať udavačstvo medzi ľuďmi, dopadneme ako spoločnosť zdegenerovaných psychopatov
11 | 01 | 2021 I sefredaktor
"Ak budú politici, teda ministri a poslanci podporovať udavačstvo medzi ľuďmi, dopadneme presne takto. Ako spoločnosť pomýlených, zdegenerovaných psychopatov, čo sa vyžívajú v tom, keď niekomu môžu ublížiť už len tým, že ho udajú, aby mu spôsobili problémy. Miesto toho, čo by mu mali pomôcť," napísala v statuse na sociálnej sieti Matovičova sestra Zuzana Belicová.

Sestra premiéra Matoviča tak reagovala na príspevok uverejnený na facebooku, v ktorom autorka popisuje svoj zážitok s policajtami, ktorých anonym poslal, aby ju pokutovali za porušenie zákazu vychádzania, keď s kamarátkou sadila v parku cibuľky jarných kvetov. Anonymný udavač si dal tú námahu a poslal polícii svoje udanie písomne, prostredníctvom mailu.

Belicovej status ilustruje súčasné pomery na Slovensku, kde polícia vo veľkom zatýka a stíha politicky nepohodlné osoby vo veľkej miere len na základe udaní tzv. kajúcnikov. Rovnaký princíp viedol aj k tragickej smrti policajného exprezidenta Milana Lučanského.