Smrť je len klam ľudskej mysle, tvrdí americký vedec
10 | 01 | 2021 I sefredaktor
Preklad: Redakcia HD 09/01/2021

Robert Lanz tvrdí, že ľudia veria v smrť preto, lebo ich tak naučili a ľudské vedomie spája život s fungovaním vnútorných fyzických orgánov. Uviedol Ecology.md.

Profesor Lekárskej fakulty Univerzity v Severnej Karolíne Robert Lanz je presvedčený, že podľa biocentrickej teórie je smrť ilúzia vytvorená našim vlastným vedomím. Podľa neho po smrti človek „ide“ do paralelného sveta.

Vedec tvrdí, že ľudský život je ako trvanlivá rastlina, ktorá sa vo Vesmíre vždy vracia a znovu kvitne. Preto verí, že všetko, čo vidíme, existuje vďaka nášmu vedomiu. Lanz zdôraznil, že ľudia veria v smrť preto, lebo ich tak naučili. A tiež preto, že ľudské vedomie spája život s fungovaním vnútorných fyzických orgánov. Je preto presvedčený, že smrť nie je absolútnym zavŕšením života, ale predstavuje prechod do paralelného sveta.

Vo fyzike už dávno existovala teória o nekonečnom počte Vesmírov s rôznymi variáciami situácií a ľudí. Všetko, čo sa môže stať, sa už niekde deje. To znamená, že smrť v zásade nemôže existovať.