Matovič opäť perlil. Sulíkovými antigénovými testami by vraj netestoval ani psa
10 | 01 | 2021 I Ivan Mihale

V relácii na RTVS „Sobotné dialógy“ premiér Igor Matovič opäť „perlil“. Napätie medzi koaličnými partnermi neustále eskaluje a namiesto konštruktívnych postupov to v „šťastnom štvorlístku“ vrie.


Premiér nešetril kritikou na adresu ministra hospodárstva Richarda Sulíka. Skritizoval nákup antigénových testov, ktoré sú v kompetencii aj šéfa SaS a samozrejme sa opäť nechal počuť, ako sa nedodržujú opatrenia.

Kým Richard Sulík (SaS) dovolenkoval v Dubaji, na Slovensko sa valilo, podľa slov premiéra, „peklo“ a nedokázalo sa zabrániť aktuálnej epidemickej situácii. Na toto Sulík reagoval tak, že jeho prítomnosť to neovplyvňuje.

Premiér, na otázku redaktorky či sa vzťahy znormalizovali, v relácii uviedol: „Nie, priznávam, že ja som dôveru voči Richardovi Sulíkovi na základe tohto zlyhania absolútne stratil“

Pripravme sa na to, že Matovičov cirkus vydrží do 2024 (A. Leitmanová)
10 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


Čerešničkou na torte v závere relácie bolo premiérové vyjadrenie, v zmysle ktorého by mala byť kompetencia na nákup testov ministrovi hospodárstva odobratá. Tvrdí, že šéf liberálov nakúpil nekvalitné testy a bude sa ho pýtať, na čo nám budú.

„Budem sa pýtať, načo nám bude tých milión absolútne nekvalitných testov. Ja by som s tým ani psa netestoval!“ Ako premiér povedal s tými testami sa nezachytí absolútne nič a doslova uviedol, že oklamali 250 tisíc ľudí.

Znamená to, že testy neboli objednávané podľa požiadaviek vládnych predstaviteľov? Alebo boli tieto požiadavky nesprávne spracované?

OĽaNO o úroveň nižšie - po novom komentujú príspevky už aj na facebookových profiloch opozície (A.Leitmanová)
Nielenže samotný premiér – hlavný predstaviteľ štátu – pravidelne znižuje politickú kultúru svojimi infantilnými, primitívnymi statusmi. Členovia jeho strany posunuli hranice sociálnej komunikácie ešte o niečo nižšie. Komentujú už aj opozičných... Čítať ďalej
10 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová