Taraba: Mikas udelil Holému papalášsku výnimku na cestovanie do Británie
09 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Podpredseda vlády Štefan Holý nič nerobí a ak aj na niečom pracuje, nikto nevie, čo to vlastne je. Navyše dostal od hlavného hygienika Ján Mikasa výnimku, aby mohol neustále cestovať do Veľkej Británie, píše opozičný poslanec Tomáš Taraba.


"Nikto nechápe čo vlastne vo vláde robí. Myslím to úprimne. Sem tam príde do parlamentu v rifliach, väčšinou ho pošle nejaký iný minister ako náhradu za seba a keď poslanci na neho reagujú, zvykne sa hrať na mobile. Ani my poslanci nechápeme, čo je jeho úloha, ak nepredpokladáme, že len zmena zákona o verejnom obstarávaní, ktorá nás posunie do čias divokého západu a ku ktorej je v medzirezortnom konaní vraj už vyše 340 pripomienok."  hovorí Taraba.

Reprofoto status FB (@Tomáš Taraba)


Podľa poslanca "vládny politik Mikas" sa priznal, že vicepremiérovi Holému udelil výnimku, aby mohol cestovať do vysoko nakazenej Británie, po návrate na Slovensko ako typický papaláš nemusí ísť ani do karantény, ani na test. "Nedá sa  vylúčiť, že Holý nakazil polovicu vlády," upozorňuje Taraba.

Nikto z našich ministrov nechápe, prečo by mal práve on odstúpiť, poukazuje poslanec Taraba
06 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


Taraba však ide ešte ďalej. Tvrdí, že neverí, že Mikas naozaj udelil Holému výnimku pred tromi týždňami.  "Len koalícia to teraz tejto podržtaške, čo sa tu hrá na svojprávneho hygienika, zrejme vysvetlila, že nakoľko nemá Holý žiaden test a nemá ani za sebou karanténu a schytal covid, aby povedal na verejnosti, že mal výnimku. Inak Holý by mohol byť trestne stíhaný za šírenie nebezpečnej choroby," vysvetľuje poslanec.

Podľa neho sú Mikas a vláda najväčšími hrozbami pre zdravie ľudí, pretože si schvaľujú výnimky, aby sa nemuseli obmedzovať a pritom sami "zamorujú Slovákov".

"V utorok idú schváliť predĺženie núdzového stavu, ktorý sa ich netýka, lebo im vládny politik Mikas poudeľoval vlastné výnimky. Toto sú tí obyčajní ľudia. Papaláši od A po Z," kritizuje Taraba.

Taraba sa pripojil ku kritike Mikasa i vládneho zámeru
28 | 12 | 2020 | sefredaktor