Matovič: Za všetko môže Sulík, ale odvolávať ho nebudem
09 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Premiér Igor Matovič obvinil v relácii RTVS Sobotné dialógy ministra hospodárstva Richarda Sulíka, že nesie zodpovednosť za zlú pandemickú situáciu. Matovič tvrdí, že Sulík sa sedem týždňov iba vyhováral, nezabezpečil dodanie antigénových testov a užíval si dovolenku v Dubaji.

Napriek ostrej kritike na ministrovu hlavu premiér povedal, že Sulíka odvolávať nebude, aby z neho neurobil martýra a nedal mu zámienku na povalenie vlády. Matovič tvrdí, že dostal sprostredkovaný odkaz, že ak bude pokračovať v kritike Sulíka, "do pár mesiacov rozbije túto vládu".

Premiér pripustil, že od neho nebolo pekné, keď ministra Sulíka označil za idiota, no na druhej strane sa k svojmu výroku znova prihlásil. "Nepatrilo sa to, ale povedal som to, lebo som vedel, aké dôsledky bude mať jeho konanie," vyhlásil Matovič.

Podľa Matoviča v dôsledku Sulíkovho zlyhania pri nákupe testov zažíva Slovensko peklo. "Na základe tohto zlyhania u mňa absolútne stratil dôveru," pritvrdil.

Premiér obvinil SaS, že od začiatku existencie súčasnej koalície  táto strana spochybňuje väčšinu opatrení, s ktorými prišiel vládny kabinet. "Mnohí ľudia nedôverujú opatreniam, pretože vlastní kolegovia z koalície to spochybňujú," myslí si Matovič.