Poslanec Tomáš tvrdí, že Kolíkovú už kritizuje aj Žilinka
08 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Poslanec Erik Tomáš (Hlas-SD) oznámil, že generálny prokurátor Maroš Žilinka pred poslancami kritizoval ministerku Kolíkovú za zatajovanie dôkazov a neposkytnutie kamerových záznamov z prípadu Lučanský.


Podľa opozičného poslanca Erika Tomáša ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) na zasadnutí branno-bezpečnostného výboru nerozptýlila pochybnosti okolo úmrtia policajného generála Milana Lučanského. “Nenecháme to tak! Toto som vyhlásil pred policajným prezídiom v Bratislave, keď som prišiel zapáliť sviečku za zosnulého generála Lučanského. A tak aj konám,“ tvrdí Tomáš.

Tvrdí, že ministerka predložila poslancom len vybrané materiály. „Opäť medzi nimi chýbali kamerové záznamy, čiže jeden z kľúčových dôkazov. Takúto selekciu kritizoval aj generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorý bol na výbore tiež. Vyjadril obavu, že by sa týmto spôsobom mohlo mariť vyšetrovanie," informuje poslanec.

Tomáš uviedol, že ministerka spravodlivosti Mária  Kolíková na výbore pokračovala v chaotickom a nedôveryhodnom vysvetľovaní incidentu.

„Navyše opäť bez štipky empatie, keď generála aj naďalej označovala za obvineného, pritom úmrtím sa trestné stíhanie zastavuje, na čo som ju aj upozornil. Nehovoriac už o rešpektovaní prezumpcie neviny ako takej, ktorú by mala ministerka spravodlivosti ctiť ako prvá,“ zdôrazňuje poslanec.

"Matovič sa už krúti ako had", tvrdí Erik Tomáš
Po dlhšom čase sa k udalostiam na Slovensku vyjadril aj bývalý "Smerák" a v súčasnosti podpredseda strany Hlas, parlamentný poslanec Erik Tomáš. Predsedovi vlády venoval svoj najnovší status na sociálnej sieti. Čítať ďalej
31 | 12 | 2020 | Ivan Brožík


Samotné vyšetrovanie sa podľa Erika Tomáša určite posunulo. „Ale o všetkých okolnostiach, aj kvôli želaniu rodiny, hovoriť nemôžeme. Pre mňa stále zostávajú otvorené dve základné otázky: Po prvé, či bol prvý incident naozaj len nešťastné zranenie alebo niečo iné. A po druhé, ak závery potvrdia samovraždu, čo viedlo generála k tragickému ukončeniu života?“ pýta sa.

Na tieto otázky výbor odpovede nenašiel. Poslanec sľubuje, že Hlas-SD bude v pátraní po pravde pokračovať, lebo si ju zaslúži vedieť nielen rodina, ale aj celá verejnosť. "V tomto oveľa viac dôverujem novému generálnemu prokurátorovi, ako ministerke Kolíkovej. Tá už dávno vo funkcii nemala byť,“ uzavrel Tomáš.

"Ten Matovič ale dopadol! Po prezidentke mu vyslovil nedôveru už aj koaličný partner", píše Erik Tomáš
Matovič nezvláda koronakrízu. Je logické a pochopiteľné, že na to poukazujeme my ako opozícia. Ku kritikom sa však už pridala aj prezidentka a predseda SaS Richard Sulík, píše vo svojom statuse na Facebooku poslanec Erik Tomáš. Čítať ďalej
13 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič