Podľa Mesíka pacientom s Covid-19 na Slovensku podávajú liek, ktorý je posledným pomazaním
08 | 01 | 2021 I Gabriel Matta

Štúdia Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) z minulého roka hovorí o tom, že antivírusový liek remdesivir nie je účinný v liečbe Covid-19. Podľa analytika Juraja Mesíka na Slovensku sa tento liek stále používa.


Štúdia WHO dokazuje, že remdesivir nie je v liečení Covid-19 účinná a neznižuje počet úmrtí. Aj napriek tomu je niektorým pacientom na Slovensku tento liek podávaný.

Podľa Mesíka remdesivir nie je najlacnejší, stojí približne 2100 eur.

„Len za túto ‚liečbu‘ – presnejšie pomenovanie je posledné pomazanie umierajúcich – Slovensko zaplatilo firme 5,7 milióna eur. Najmenej jeden z členov ‚konzília odborníkov‘ vymenovaného vládou Igora Matoviča a spoluautor oficiálnych metodických odporučení MZ SR pre postup liečby covidu je už roky na výplatnej páske firmy predávajúcej remdesivir,“ upozorňuje Mesík.



Analytik ešte koncom decembra spustil petíciu za účinnú prevenciu a liečbu ochorenia Covid- 19. Žiada v nej vládu, aby zabezpečila zásobovanie obyvateľstva vitamínom D, legalizovala použitie a zabezpečila dovoz lieku ivermectinu na umožnila účinnú ambulantnú aj nemocničnú terapiu podľa najúčinnejších známych postupov.

Analytik Mesík hovorí o katastrofe spôsobenej tým, že sa vláda sa vykašľala na ochranu občanov
“Inak ako katastrofa sa viac ako 2200 mŕtvych občanov Slovenska nedá nazvať, ešte 1. októbra sme mali na Slovensku oficiálne 48 obetí covidu, za tri mesiace stúpol ich počet 46-násobne! To nebola žiadna osudová danosť – je to výsledok totálneho... Čítať ďalej
04 | 01 | 2021 | Ivan Brožík