Generála Lučanského presúvali z cely do cely
06 | 01 | 2021 I sefredaktor
Bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského počas kolúznej väzby v prešovskej väznici presúvali do viacerých ciel. Vyplýva to z vyjadrenia ministerstva spravodlivosti, ktoré tak vysvetlilo rôzne čísla ciel uvedených v úradných dokumentoch o jeho väzbe. Informoval portál sme.sk.

Napriek snahe ministerstva zverejnené dokumenty o Lučanského väzbe vyvolali niekoľko ďalších otázok. Kritici zaobchádzania väznice s bývalým šéfom polície najviac spomínajú rozdielne čísla ciel, ktoré sa v nich uvádzajú. Považujú to za manipuláciu s informáciami o Lučanského väzbe.

Napríklad v návrhu na prijatie bezpečnostných opatrení v súvislosti s umiestnením Lučanského v prešovskej väznici sa píše, že má byť ubytovaný na samostatnej cele číslo 150. Nad touto číslovkou je však v dokumente rukou napísané číslo 114.

Dokumenty rezort zverejnil v pondelok neskoro večer, aby sa pokúsil rozptýliť pochybnosti a dezinformácie, ktoré po samovražde Lučanského vznikli. Policajný exprezident zomrel 30. decembra po tom, ako sa deň predtým pokúsil o samovraždu v prešovskej väznici. Do nej ho poslala sudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Pamela Záleská na začiatku decembra. Exšéf polície čelil obvineniu z prijímania úplatkov za to, že bude kryť aktivity mafiánskej skupiny takáčovcov.