Dôvody pre predčasné voľby podľa exministra Draxlera sú a sú veľmi naliehavé
06 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Je hrozné, keď rozprávate napríklad aj s trochu rozumnejšími ľuďmi z niektorých médií, alebo všeobecne z kaviarne (hovorím o tých neplatených), oni si väčšinou vôbec neuvedomujú akou hrozbou je Matovičova vláda pre Slovensko." napísal Juraj Draxler.


"Už ho ( Matoviča - pozn. red. HD) mnoho ľudí z tohto okruhu ostro kritizuje, ale ak to robia, tak hlavne preto, že im brňušká na nervíčky, podobne ako zvyšku národa, svojimi infantilnými výlevmi." Píše na sociálnej sieti bývalý minister školstva. "Tie sú síce naozaj otravné, ale to vôbec nie je hlavný dôvod, prečo Matoviča ale aj celú túto vládu treba čo najskôr odstrániť."

"V legislatívnej oblasti sme nikdy, od začiatku republiky, nemali taký bordel ako teraz. Tu vzduchom bežne lietajú materiály bez dôvodových správ, dokonca sa na vláde akože schváli materiál a potom sa ešte pár hodín jeho skutočné znenie dorába. V celom rade vecí vláda balansuje na hrane zákona, alebo aj za ňou. Dokonca ústavu  menia poslaneckým prílepkom," konštatuje Draxler.

Draxlerovi došla slovná zásoba na pomenovanie premiéra slušným výrazom
06 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


Kľúčové veci majú žiadnu alebo minimálnu verejnú diskusiu. Výsledkom je napríklad to, že celú súdnu reformu kľúčový poradný orgán Rady Európy skritizoval tak, že keby sa to stalo za predošlých vlád, tak všetci šéfredaktori a osobnosti "občianskej spoločnosti" (Radičová, Šebej, Hríb, atď.) sedia v televíznych reláciách a vysvetľujú, prečo nastáva koniec sveta. Tu je bordel v normálnom, bežnom riadení. Keby sme boli v akčnejšej spoločnosti, tak Matoviča za jeho "chcel som, aby sa nakúpili testy, ale Sulík to stále nevie urobiť" jednoducho  niekto vytiahne do tmavšieho kúta a zmláti ho. Nie je možné, aby niekto takto riadil štát," dôvodí bývalý minister školstva.

"Úplná tragédia ale bude míňanie prostriedkov cez plán obnovy aj cez bežné eurofondy. Tu ide o miliardy a miliardy, ktorých rozdeľovanie plánujú doslova miniskupinky ľudí, a s Bruselom sa vo všeobecnosti komunikuje horšie, ako kedykoľvek predtým. Toto skončí katastrofálne," uzatvára Draxler.

„Všetko je dohodnuté, Matovič v januári odíde a nahradí ho Naď!“ šokuje Juraj Draxler
Bude rekonštrukcia vlády, alebo dokonca predčasné voľby? Dve otázky, ktoré v súčasnosti rezonujú Slovenskom aj v dôsledku dopadov koronakrízy, protestom nespokojných obyvateľov či hádkam medzi Matovičom a Sulíkom. Čítať ďalej
20 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.