Baránek sa pýta: Sprísnili sa pandemické opatrenia kvôli pohrebu generála Lučanského?
06 | 01 | 2021 I Diana Zaťková

"Ak by som chcel načasovať takúto háklivú správu s obrovským potenciálom nepokojov, urobil by som to presne tak, ako vláda," vyjadril sa Ján Baránek na margo načasovania sprísnenia opatrení a oznámenia smrti generála Lučanského.


Objavili sa informácie, že hlavný hygienik Mikas zavrel cintoríny kvôli pohrebu generála Lučanského. Mikas sa hneď ozval, že to tak nie je. No obe informácie sú nepresné. Problém je podľa Baránka v tom, že od 1.1 2021 sa sprísnili opatrenia. Formálne nikto nič nezavrel.

"Realita je taká, že nemôžete ísť na cintorín. A moja otázka znie: Deje sa toto všetko kvôli pandémii, alebo je za tým niečo iné? Je to niečo iné, pandémia je len zámienka," je presvedčený Baránek.

"Vráťme sa do obdobia, keď prišla správa o zranení Lučanského. Do obdobia, keď ministerka Kolíková klamala v priamom prenose. Počuli sme viacero verzií. Potom nastalo obdobie ticha. Od úrazu, až po generálovu smrť sme o ňom nič nepočuli. Evokuje to určite aj mnoho hoaxov a poloprávd," dodáva Baránek.

Čarnogurský ml.: Kolíková cynicky a bez dôkazov tvrdí, že sa ide o samovraždu
Keď nevinný generál polície zomrie počas väzby, čo sa stane s obyčajnými ľuďmi? pýta sa advokát Ján Čarnogurský mladší v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | Petra Demková


"Okrem ticha a klamstiev ma však zaráža iná vec - smrť generála Lučanského bola oznámená deň po oznámení sprísnenia opatrení a deň pred Silvestrom. Keby som chcel načasovať takúto háklivú správu s obrovským potenciálom nepokojov, urobil by som to presne takto. Mohla to byť síce zhoda náhod, ale ja na náhody neverím. Podľa mňa to bolo kvôli pohrebu Lučanského. Museli vedieť v akom je stave a pripravili sa na to. Až panicky zvolali na 31.decembra rokovanie vlády."

Podľa Baránka sa naša vláda sama chytila do pasce už pri prezentovaní zranenia generála začiatkom decembra. "Kolíková, tá nešťastná osoba, informovala verejnosť, že Lučanský má ľahké zranenia, ktoré si spôsobil sám pri telocviku, potom to bolo prekrútené, a vraj sa šmykol na šľapke. No hneď následne unikli na verejnosť zdravotné záznamy."

Syn Jána Slotu hovorí, že Lučanského smrť je systémovou vraždou
Syn bývalého predsedu SNS Pavol Slota označil smrť generála Lučanského za systémovú vraždu. V statuse na sociálnej sieti tvrdí, že ide o horšiu udalosť, akou bola vražda Jána Kuciaka. „Pre niekoho označenie systémová vražda bude prisilné, no... Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | editor01hd


Podľa Baránka povedal každý lekár, že poranenia museli byť následkom násilia. A podľa lekárskych záznamov to neboli vôbec ľahké zranenia, ako zavádzala ministerka Kolíková.

Po objavení sa záznamov minister obrany Naď vyhlásil odmenu a imunitu pre toho, kto prezradí zdroj úniku. "Mám podozrenie, že sa jedná o zneužitie právomoci verejného činiteľa. Žiaden minister predsa nemôže dopredu hocikomu sľúbiť beztrestnosť. A  netuším, z čoho by chcel tú odmenu zaplaťiť," pýta sa Baránek.

"Toto sú dôvody na okamžité odstúpenie oboch - ministerky Kolíkovej aj ministra Naďa - z funkcie. To, že sa to nedeje je symptomatické pre našu spoločnosť," uzavrel Baránek

Mužík: Kolíkovej ministerstvo sprístupnilo záznamy priebehu úmrtia Lučanského aj s nezakrytými menami bacharov
Ministerstvo spravodlivosti sprístupnilo záznamy priebehu udalostí okolo smrti Lučanského aj s nezakrytými menami bacharov z prešovskej väznice. Tí sú teraz terčom vášní rozhorčeného davu na internete. Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | Petra Demková