Baránek: Nechcem splácať daň za hlúposť a amaterizmus vládnych politikov
06 | 01 | 2021 I Petra Demková

„Vyzývam vládu, aby urýchlene prijala sľubovaný zákon o hmotnej zodpovednosti politikov. Píšem to preto, aby ich ani vo sne nenapadlo, že daň za ich hlúposť a amaterizmus budem splácať zo svojich peňazí," píše na Facebooku Jan Baránek.


Od apríla minulého roka som vyzýval, aby konali, odškodňovali a opatrenia prijímali s rozumom. Nie. Robili to infantilne a zle. ...nech si svoju hlúposť splácajú sami,“ varuje  známy slovenský politológ.


„Napadla mi ďalšia vec, ktorej som sa až zľakol. Jednou z hlavných predvolebných tém Igora Matoviča bola hmotná zodpovednosť politikov – teda ručenie ich vlastným majetkom za zlé rozhodnutia. Iste už viete, že Európsky súd ľudské práva sa začal zaoberať individuálnou sťažnosťou porušenia práv slovenských fitness centier. Je veľmi pravdepodobné, že Slovensko tento spor v Štrasburgu prehrá,“ upozorňuje analytik.

Baránek: Smrť generála Lučanského je najväčší problém od vzniku SR, je čas zrekonštruovať vládu
Politický analytik Ján Baránek považuje okolnosti smrti policajného exprezidenta Milana Lučanského za veľmi podozrivé. V rozhovore pre televíziu TA3 povedal, že minister obrany Naď sa zrejme dopustil zneužitia právomoci verejného činiteľa v štádiu... Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


„Vyzývam preto vládu, aby urýchlene prijala sľubovaný zákon o hmotnej zodpovednosti politikov. Píšem to preto, aby ich ani vo sne nenapadlo, že daň za ich hlúposť a amaterizmus budem splácať zo svojich peňazí. Od apríla minulého roka som totiž vyzýval, aby konali, odškodňovali a opatrenia prijímali s rozumom. Nie. Robili to infantilne a zle. Tak nech si svoju hlúposť pekne splácajú sami,“ pripomína konanie vlády.

Ján Baránek sa na nahrádzaní škôd nemieni zúčastňovať a dokonca je za to, aby škody nahrádzali spolu s vládou tí, ktorí vládu v opatreniach podporovali: „A ešte - verím, že skalní prívrženci týchto amatérov, ktorí ma to neustále hejtujú, sa radi pridajú k týmto amatérom a budú sa na splácaní spolupodieľať. Lebo - hlúposť je drahá, priatelia. So mnou, samozrejme, nerátajte,“ napísal.

Záverom Baránek vyslovuje obavu, že nahrádzanie škôd bude obrovské: „A ešte niečo. Mám tušenie, že to bude poriadne mastná suma. Lebo pokiaľ v Štrasburgu uspejú fitness centrá, uspejú aj ďalší. No a to už si ani radšej tie sumy nechcem predstaviť. Takže ešte raz - vyzývam vládu, aby urýchlene prijala zákon o hmotnej zodpovednosti politikov. Aby fitness centrám a ďalším mohli platiť zo svojho a nie z mojich peňazí.

...PS: Je iba príznačné, že keď prijímali tie chaotické opatrenia, mohli použiť európske peniaze. Ak prehrajú v Štrasburgu, budeme to musieť platiť my všetci. Preto tá moja výzva. Nech platia, hlupáci,“ končí svoj príspevok známy komentátor spoločenských a politických udalostí.

Baránek: „Aby sme rozumeli. Trestnoprávne následky má niesť ten, kto usvedčil ministerku z klamstva!“
Po včerajšku je už jasné, že lekárska správa o zraneniach Lučanského, ktorý unikla, je pravá. Analytika Baráneka prekvapuje, že napriek tomu, že nikde na zázname nebolo meno pacienta, minister Naď potvrdil pravosť dokumentu. Napísal o tom na... Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Petra Demková