Jaroslav Paška vidí paralelu medzi prípadom generála Lučanského a úmrtím Slováka v Belgicku
05 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Nevierohodné vyjadrenia vysokých štátnych funkcionárov (ministrov, aj generálneho prokurátora), zahmlievajúce závažné zistenia o mimoriadnych a nezákonných udalostiach v prešovskej väznici, oprávnene vyvolávajú dojem, že štátna administratíva zametá stopy po nezákonných skutkoch, ktoré viedli k tragickej smrti nedávneho prezidenta Policajného zboru, generála Mgr. Milana Lučanského, píše v najnovšom postrehu na sociálnej sieti Jaroslav Paška (SNS).


"Je znepokojujúce, že štátnymi predstaviteľmi zverejňované popisy udalostí neprichádzajú súbežne s predložením jasných dôkazov, ale s časovým odstupom a v modifikáciách, ktoré je len ťažko dôveryhodne spojiť s už uniknutými faktami a písomnosťami (ako napr. lekárska správa), či so stanoviskami nezávislých bezpečnostných expertov, alebo svedectvami rodinných príslušníkov,"  prízvukuje Paška.




Reprofoto FB (@Jaroslav Paška)

Politik vidí paralelu medzi prípadom generála Lučanského a slovenským občanom Jozefom Chovancom, ktorý zomrel v Belgicku po brutálnom zásahu  miestnych represívnych zložiek.


"Rovnako majú byť (v záujme ochrany ľudských práv zadržiavaných) podľa medzinárodných štandardov zaznamenané aj úkony a udalosti z prostredia prešovskej väznice, ktoré by nám teraz mali pomôcť objasniť priebeh sporných udalosti z cely pána generála Lučanského."


Blaha: keď tragicky zomrel novinár, médiá nepísali o ničom inom. Keď zomrie tragicky Lučanský, z médií počuť len ohlušujúce ticho
04 | 01 | 2021 | sefredaktor

"Zákonite preto vzniká nedôvera voči štátnej moci a bohužiaľ to naozaj začína vyzerať tak, akoby štátna mašinéria z nejakých dôvodov potrebovala získať čas na dopĺňanie, či úpravy ústavných záznamov, manipuláciu s dôkazmi s cieľom zakryť zlyhanie represívnych zložiek v kauze vedúcej ku tragickej smrti," zdôrazňuje politik.


"Nepríjemný pocit nedôvery umocňuje aj ministerkou Kolíkovou zriadená „dymová clona“, t.j. 17 členná, vraj „nezávislá“ komisia, vytvorená a zostavená tak, aby jej väčšina bola z politického spektra ministerky, aby sa o výstupoch z rokovania rozhodovalo len väčšinovým hlasovaním a jej členovia boli o veciach, ktoré sa pri práci v komisii dozvedeli, navyše viazaní mlčanlivosťou," prízvukuje bývalý poslanec za SNS.


Žilinka: Nebol dôvod, aby som sa stretol s Lučanským
03 | 01 | 2021 | Ivan Brožík

"Kolíková vie, že smrť v cele je fatálne zlyhanie štátu, za ktoré musí niesť rezortný predstaviteľ plnú politickú zodpovednosť. Preto si zbabelá ministerka prevažne zo svojich ľudí zriadila takú komisiu, ktorá ju má tejto zodpovednosti akože zbaviť. Zlyhaním práce rezortu spravodlivosti však nezvratne vyhasol ľudský život. A na stole ministerky Kolíkovej teraz leží neodškriepiteľný politický účet za smrť človeka, ktorý bol z rozhodnutia štátnej moci v starostlivosti jej rezortu," prízvukuje politik.


"Keď už ani strata ľudského života ministerku Kolíkovú nevyburcuje k zaužívanej politickej kultúre a odlepeniu sa od ministerského kresla, tak politická zodpovednosť za toto zlyhanie štátnej moci automaticky prejde na premiéra." uzatvára vo svojom statuse Jaroslav Paška.


Lučanský: Nikdy som od tých zmrdov nebral peniaze
Výpoveď Milana Lučanského potvrdzuje, že nerezignoval a proti obvineniam sa chcel aktívne brániť. Generál navyše preukázal, že úplatky neprijímal, ale peniaze daroval, uvádza portál noviny.sk. Tretieho decembra sedel generál Lučanský v priestoroch... Čítať ďalej
03 | 01 | 2021 | Ivan Brožík