Šátek: Minister Naď sa pravdepodobne dopúšťa zneužitia právomoci
04 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Podľa vyjadrenia bývalého vyšetrovateľa Jozefa Šáteka na FB minister obrany Naď a riaditeľ vojenskej spravodajskej služby Kleštinec, ktorí odmietli odpovedať na otázky členov parlamentného výboru len preto, aby „neporušili zákon o utajovaných skutočnostiach“, zavádzali a konali v rozpore so zákonom. 


"Je smutné, až tragické, keď poslanci parlamentu nepoznajú svoje oprávnenia a minister obrany ich „opije“ rožkom. Poslanci parlamentu zložením sľubu poslanca sa v zmysle zákona o utajovaných skutočnostiach podľa § 34 ods. 1/, písm. b/ stávajú „oprávnenou osobou s osobitným postavením“, ktorí majú oprávnenie bez vykonania bezpečnostnej previerky oboznamovať sa s utajovanými skutočnosťami v plnom rozsahu (všetkých stupňov)," konštatuje na FB bezpečnostný analytik.

"Je možné, že neposkytnutie utajovaných informácií a údajov ministrom obrany i riaditeľom VSS oprávneným osobám – poslancom výboru NR SR predstavuje zneužitie ich právomoci a nezákonné blokovanie práce poslancov parlamentného výboru. Predpokladám, že nápravu by mal zabezpečiť generálny prokurátor SR Žilinka," uzatvára Šátek nového generálneho prokurátora.

Ústredný krízový štáb nemá zákonné oprávnenie „schvaľovať“ alebo „odmietať“ akékoľvek návrhy ministrov, tvrdí Šátek
Aj keď premiér Igor Matovič uviedol, že niektoré školy sa v najbližších dňoch otvoria, plán ministra školstva na otvorenie všetkých škôl tento týždeň neprešiel na Ústrednom krízovom štábe (ÚKŠ). Podľa bývalého elitného vyšetrovateľa Jozefa Šáteka,... Čítať ďalej
03 | 12 | 2020 | Gabriel Matta