Kolíkovú by mohli za Lučanského samovraždu stíhať, tvrdí Harabin
02 | 01 | 2021 I Petra Demková

Mohli mať na umlčaní generála Milana Lučanského záujem Lipšic s Matovičom? pýta sa v blogu bývalý minister spravodlivosti a sudca najvyššieho súdu SR Štefan Harabin. 


Vyjadril úprimnú sústrasť rodine generála Lučanského a vyslovil  nádej, že sa celá vec vyšetrí a objasní, aj keď má pochybnosti, či je to vôbec možné. Uviedol, že ako bývalý minister spravodlivosti pozná detailne právne predpisy v režimových a bezpečnostných otázkach a aj reálny stav vo väznici Prešove.

Harabin v novoročnom príhovore prirovnal covid k viróze, cez ktorú sa nás snažia očkovať a čipovať
Štefan Harabin uverejnil na svojom facebookovom profile prostredníctvom videonahrávky novoročný príhovor. Opäť v ňom pripomenul, že koronavírus je len obyčajnou chrípkou a cez túto virózu sa nám snažia globálne sily podsunúť potrebu testovania,... Čítať ďalej
01 | 01 | 2021 | Michal Filek


Harabin upozornil, že Štrasburský dohovor o ochrane ľudských práv zaväzuje Slovensko chrániť právo na život. „Osoby vo väzbe sú zraniteľné a štáty majú povinnosť uskutočniť osobitné kroky na ochranu ich života. Článok 2 dohovoru za určitých okolností ukladá štátu pozitívnu povinnosť prijať preventívne opatrenia za účelom ochrany jednotlivca aj pred ním samým. Ide o opatrenia, ktoré možno od nich za existujúcich podmienok rozumne očakávať na odvrátenie hroziaceho nebezpečenstva,“ upozorňuje.

Podľa bývalého sudcu samovražda generála Lučanského je alarmujúcou udalosťou a vymyká sa obvyklým štandardom. "Asi tak ako samovražda Epsteina v samoväzbe v USA. Nie z pohľadu, že by Lučanský bol pedofilný zvrhlík, ale z titulu, že sa stal zrejme nepohodlným svedkom takmer všetkých politikov,“ tvrdí.

V prípade Kolíkovej by Harabin vyvodzoval trestnoprávnu zodpovednosť. „Kolíková sa  počas posledných dvoch tlačoviek v priamom prenose priznala k mimoriadne vážnemu odbornému zlyhaniu, lebo po zisteniach spred mesiaca nechala generála Lučanského na samotke s poschodovou posteľou. Práve podľa jej verzie si mal generál spôsobiť zranenie oka neopatrnosťou pri páde na hranu postele. Vnímala teda železnú posteľ ako nástroj spôsobilý ohroziť život a zdravie väzobne stíhanej osoby, čiže vedela, že kovová posteľ umožňuje spôsobenie vážneho poranenia väzňa na samotke. Nenariadila jej odstránenie. Preto pri zistení, že skutočne išlo o samovraždu Lučanského, sa u Kolíkovej dá hovoriť aj o vyvodení priamej trestnoprávnej zodpovednosti,“ píše.

Baránek: „Aby sme rozumeli. Trestnoprávne následky má niesť ten, kto usvedčil ministerku z klamstva!“
Po včerajšku je už jasné, že lekárska správa o zraneniach Lučanského, ktorý unikla, je pravá. Analytika Baráneka prekvapuje, že napriek tomu, že nikde na zázname nebolo meno pacienta, minister Naď potvrdil pravosť dokumentu. Napísal o tom na... Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Petra Demková


Harabin upozorňuje, že verejnosť si oprávnene kladie otázky , či mal niekto záujem na tom, aby generál Lučanský už nikdy neprehovoril. Pýta sa, kto mohol mať záujem na jeho umlčaní. „Mohli mať motív Lipšic, Matovič? To ja neviem. V právnom štáte sa predsa musí zistiť, čo sa stalo. Lučanský bol pripravený brániť sa voči obvineniam a do zápisnice o výsluchu uviedol, že žiada konfrontácie so všetkými, ktorí o ňom tvrdia, že od nich bral peniaze či iné nezákonné výhody,“ uzavrel.

Lekárska správa Lučanského usvedčuje Kolíkovú zo šírenia poloprávd. Ak je pravá, je to škandál!
Politológ Ján Baránek na sociálnej sieti informoval, že mu anonym poslal email s lekárskou správou Milana Lučanského, ktorá vznikla v čase jeho prvého prevozu do nemocnice začiatkom decembra. Ak je správa pravá – a ona tak vyzerá, ministerka... Čítať ďalej
31 | 12 | 2020 | Petra Demková