Jozef Banáš po týždni v nemocnici s Covidom - "možno mám aj výčitky"
30 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Jozef Banáš, ktorého nakazila práve jeho dcéra Adela náhle skončil v nemocnici. Spisovateľ je stále hospitalizovaný, no podľa jeho slov by bol už rád doma.


„Otca odviezla sanitka, lebo mal náročnejší priebeh covidu. Desať dní iba ležal, kým ho neodviezli, nechcel prijímať potravu, iba ležal,” nahrala Vinczeová video dva dni pred Vianocami, kde detailne opísala stav otca. Banáš, ktorý verejne tvrdil, že koronavírus je len malá chrípočka a rovnako nepripisoval vážnosť noseniu rúšok, sa tak paradoxne nakazil a sviatky strávil v nemocnici. Okolnosti popisuje web 1.pluska.sk.

Jozef Banáš sa z Covidu vysmieval, včera ho odviezla sanitka
Jozef Banáš, spisovateľ a otec moderátorky Adely Vinczeovej, patrí medzi najznámejších popierateľov Covidu-19. Včera ho však s týmto ochorením odviezla do nemocnice sanitka. Nakazil sa, pravdepodobne od dcéry. Informoval o tom portál omediach.sk.... Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | Michal Filek


„Už mi je dobre, majú ma už pustiť domov. Mal som to zo začiatku komplikované s dýchaním, ale musím povedať, že starostlivosť lekárov je výborná. Možno mám aj akoby výčitky. Mám pocit, že sú aj horšie prípady a ja som tu stále v špitáli. Cítim sa už výborne. Vôbec som nemal teplotu. Dýchanie mi robilo veľký problém, no postupne sa to uvoľňovalo. Vianoce boli čudné, no čo vám poviem. Som tu už vyše týždňa, človek sa potom tak zamýšľa nad kadečím,” prezradil citovanému zdroju Banáš, ktorý sa už teší domov aj preto, že má pocit, že zaberá miesto vážnejším prípadom.

„Nikdy som nepovedal, že covid neexistuje. Povedal som len, že nedostávam odpovede na moje otázky. Treba to naozaj však brať vážne, je to nová vec,” tvrdí Adelin otec po vyliečení, ktorý stále nevie, či sa dá zaočkovať, ale brániť sa asi nebude. „Neodsudzujem to, ale dávam to na báze dobrovoľnosti. Uvidíme, čo bude o 3 – 4 mesiace, no radšej by som pokračoval starať sa o zdravie bez chemikálií,” hovorí. „Teším na otužovanie, som už nervózny z toho,” dodal s úsmevom spisovateľ.

„Až keď sa prestaneme báť, oslobodíme sa,“ rozhovor s Jozefom Banášom
Redakcia Hlavný denník sa spojila s jedným z najčítanejších súčasných autorov, Jozefom Banášom. Jeho posledná kniha "Nádherná smrť v Altaji" je už v predaji a prvé dojmy sú naozaj až fascinujúce. Zaujalo nás pozadie pri vzniku tohto diela a tak sme... Čítať ďalej
28 | 11 | 2020 | Robert Merva