„Čo vedel Lučanský na Lipšica, že musel umrieť?“ padajú verejné otázky a dokonca aj tvrdenia
30 | 12 | 2020 I Aneta Leitmanová

Udalosť, akou je samovražda významného verejného činiteľa vo väzbe zákonite spôsobuje polemiku, nastoľuje mnohé otázniky a hlavne, vyvoláva podozrenia. Išlo skutočne o samovraždu? Alebo sa niekto zbavuje nepohodlného svedka? V prípade Lučanského sa okamžite vynorilo niekoľko možných verzií. Jedna z nich mimoriadne na sociálnych sieťach rezonuje.


V prvom rade, otázka na ktorú chce každý dostať odpoveď je, či Lučanský spáchal samovraždu svojvolne, alebo mu niekto pomohol. K téme ponúkol svoj pohľad na sociálnej sieti aj spevák Marián Greksa, či Fedor Flašík. Vo verziách oboch znie jedno známe meno – Daniel Lipšic.

„Kolíková a jej ľudia dali Lučanského zavraždiť.“, tvrdí MUDr. Lipták
MUDr. Lipták odprezentoval sériu svojráznych názorov na to, čo sa stalo generálovi Lučanskému. Neverí, že si zranenia spôsobil sám a je podľa jeho slov presvedčený, že generál bol zavraždený. Dokonca si myslí, že vražda Lučanského je skutočným... Čítať ďalej
30 | 12 | 2020 | Petra Demková


„Práve som dopozeral tlačovku ministerky spravodlivosti, pani Kolíkovej. Videl som dvoch zľaknutých ľudí a počul strašne veľa hlúpych a zbytočných novinárskych otázok. ...Žiadne fakty, žiadne dôkazy. Stačilo vytiahnuť zopár fotografií a video záznamov ešte z prvého zranenia pána Lúčanského. Hneď po ňom mala Kolíková osobne navštíviť Lúčanského, najlepšie v prítomnosti niektorého opozičného poslanca,“ myslí si spevák. „A na tejto tlačovke mal stáť aj lekár, ktorý ho včera prvý oživoval a lekár, ktorý má momentálne na starosti jeho dýchajúce telo. Ak nie osobne, tak cez videohovor,“ napísal na sociálnej sieti Marián Greksa.

„Viem, že mi budete niektorí oponovať súkromným zdravotným stavom, GDPR, služobným tajomstvom a ja neviem čím všetkým. Ale tu ide o vyšší záujem a o úplný rozvrat štátu. Pre „vyšší” záujem sa u nás v poslednej dobe vydávajú vyhlášky, porušujú a prerábajú zákony ako na bežiacom páse, tak prečo nie aj teraz. Alebo by mohlo niečo uniknúť z vyšetrovania tejto “ samovraždy” ako to býva zvykom. Mohla by pomôcť Tódová a Lipšic. Inak sa táto koalícia nikdy nezbaví obvinenia, že príčinou Lúčanského smrti bola VRAŽDA,“ zakončil svoju úvahu známy spevák.

Marketingový expert Fedor Flašík zašiel ešte ďalej. Opísal, čo sa Lučanskému stalo. Pôvod tohto príbehu je však nejasný. „Milanovi mohli prišiť útok na ver. Činiteľa a bacharom zase neprimeranosť zákroku. Dohodli sa však on i oni, že to nechajú tak,“ píše Flašík. „Vznik a priebeh incidentu: Milan ležal na lôžku v čase, keď nemal. Bachar ho vyzval aby vstal. Odmietol. Došlo k hádke a potom na paste. Bachar privolal pomoc a podali si ho štyria.“

Europoslankyňa Beňová požiada Európsky parlament o prešetrenie incidentu s Milanom Lučanským
Europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD, SaD) požiada Európsky parlament o dôsledné prešetrenie incidentu s policajným exprezidentom generálom Milanom Lučanským a o vytvorenie vyšetrovacej komisie na dodržiavanie práva na Slovensku. Informovala o tom... Čítať ďalej
30 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič


Flašik pokračuje: „Incident v nemocnici v Ružomberku: Keď Milana priviezli kázali mu sadnúť si, odmietol. Šmarili ho na zem, udrel si hlavu takže museli rýchlo robiť CT. Ivan na k tomu záznam. Preto to divne mlčanie.“ Príbeh má aj ďalšie pokračovanie: „Keď bol ML zadržaný, bol výsluch ML. Bol tam aj Benov advokát Lipšic. Tlačil na Milana, aby udal Fica, Kaliňáka, proste politikov.

ML sa spýtal: Tak politikov?
Lipšic: Áno.
ML: Tak začnem vami, pán Lipšic, čo na vás všetko viem.
Lipšic očervenel a došlo k hádke.“

„Doteraz nebolo začaté trestné stíhanie vo veci k prvej udalosti s Lučanskym a jeho zraneniam. Konať mala Inšpekcia MV,“ ukončuje príbeh bývalý manžel Moniky Beňovej.

Ján Čarnogurský kladie zásadné otázky k tomu, čo sa stalo Lučanskému.
Čarnogurský ako bývalý minister spravodlivosti i predseda vlády sa pýta, ako mohol byť Lučanský umiestnený na cele osamote, keď pravidlá umiestňovania na samotku sú jasne dané. Nezdá sa, že by v tomto prípade bol pre samotku dôvod. Pre vládu má aj... Čítať ďalej
30 | 12 | 2020