Danko: Keby nemal Kollár kolotoč na hlave, dnes by si zaslúžil (zbiť) vedierkom on
28 | 12 | 2020 I Michal Filek

Andrej Danko dnes, ako reakciu na hlasovanie nakazených poslancov NR SR obalených v alobale, zverejnil video. Boris Kollár, podľa neho, degradoval parlament na úroveň slúžky vlády. 


"Nechcel som sa dnes večer už vyjadrovať, ale keď som videl televízne noviny a videl som zábery, ako hlasujú poslanci, ktorí sú chorí na covid, na základe výnimky hlavného hygienika, ako títo poslanci hlasujú oddelení igelitovými sáčkami, trhalo mi srdce," hovorí Danko.

Bývalý predseda parlamentu, Kollárov predchodca vo funkcii, podľa vlastných slov, v rokovacej sále vymenil vzduchotechniku, svetlá, stoličky a zmenil rokovací poriadok. Nikdy by takéto nedôstojné správanie v NR SR nedovolil.

Parlament schválil zmeny, ktoré umožnia predlžovanie núdzového stavu (AKTUALIZOVANÉ)
Národná rada schválila zmenu ústavného zákona, ktorý umožňuje opakovane predĺžiť núdzový stav o 40 dní. Za hlasovalo 91 z 94 prítomných poslancov. Opozícia hlasovanie bojkotovala. Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | Ivan Čeredejev/tasr


"Musím povedať, že Boris Kollár dnes degradoval parlament na úroveň slúžky vlády. Títo páni poslanci a koalícia mali dostatok času, aby v lete prijali takéto závažné zákony. Keby neboli takí amatéri, nemuselo byť hlasovanie po sviatkoch, pred Silvestrom, a už vôbec nie za účasti chorých ľudí. Ohrozili zdravie takmer každého v NR SR," prihovára sa verejnosti Danko.

Čo si bývalí druhý najvyšší ústavný činiteľ myslí dnes o svojom nástupcovi, hovorí v ďalšej časti nahrávky. "Boris Kollár raz povedal vo svojom vystúpení, že takých ako ja bili vedierkami po hlave. Musím povedať, že keby nemal na hlave ten kolotoč, tak by si také niečo s tým vedierkom zaslúžil dnes on. Ukazuje, že nedokáže a nezvládne riadiť NR SR."

A pridal ešte jede postreh: "Verím, že ľudia si po dnešnom dni uvedomujú, že takéto konanie je nedôstojné, nepremyslené a že degraduje Slovensko v očiach okolitého sveta."

Chmelár: Verím, že v tomto bahne nemôžeme uviaznuť naveky
Publicista a politický analytik Eduard Chmelár zhodnotil divoké udalosti uplynulého dňa. V nezvykle dlhom statuse podrobne opísal správanie opozície, aj vládnej koalície tak, že na nich nezostala jediná nitka suchá. A na záver skonštatoval, že... Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | Michal Filek