Už päť rokov uniká spravodlivosti! Vinník tragédie z Nových Zámkov stále behá na slobode
21 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Najbližší nebohého taxikára sú nahnevaní, že ani päť rokov od jeho tragickej smrti nie je schopný súd vyniesť spravodlivý verdikt nad vinníkom nehody. Ten sa úspešne vyhýba odsúdeniu a dokonca končí štúdium na právnickej fakulte.


Mali to byť krásne Vianoce, zostala len obrovská bolesť v srdci a prázdnota. Tragická nehoda, ktorá sa stala 19. decembra 2015 navždy ovplyvnila životy najbližších taxikára Petra Kováča (†46), do auta ktorého vo vysokej rýchlosti nabúral opitý mladík vracajúci sa zo stužkovej. Zostali po ňom dve nešťastné ženy a päť polosirôt. Žiaľ, vinník nehody nepozná ani po piatich rokoch svoj trest.
Zbytočná smrť pre šialenú jazdu opitého šoféra v uliciach mesta

So svojou novou rodinkou bol Peter veľmi šťastný. A jeho deti aj družka ho milovali. Zdroj: FB / Ági Horváthová


Tragédia, ktorá otriasla nielen Novými Zámkami, ale rozhorčila ľudí takmer na celom Slovensku, sa stala 19. decembra 2015 okolo pol štvrtej ráno na jednej z mestských križovatiek. Krutý osud to zariadil tak, že sa stala asi 150 m od domu, v ktorom Peter s družkou a ich dvomi deťmi býval. Do jeho auta, ktoré vychádzalo z vedľajšej cesty na hlavnú, vrazil vo vysokej rýchlosti Ivan W., ktorý pri nehode utrpel stredne ťažké zranenia. Taxikár Peter, ktorému všetci hovorili „Ičko“, bol však na mieste mŕtvy a rovnako stará klientka, ktorú viezol, utrpela veľmi vážne poranenia. Iba ľahko sa zranila Ivanova kamarátka, ktorú v aute viezol zo stužkovej.

Ako neskôr ukázalo policajné vyšetrovanie, Ivan šiel nielen veľmi rýchlo, ale navyše bol opitý. Sám pred súdom priznal, že pred osudnou zrážkou mal na tachometri rýchlosť okolo 100 km/h, a po nehode mal podľa znalca v krvi od 1,91 do 2,16 promile alkoholu. Ivanova šialená opilecká jazda však mala hrozné následky nielen na jeho obeť, tak aj na jeho najbližších, pretože polosirotami sa v jedinom okamihu stali nielen tri deti z prvého manželstva, ale i dve z Ičkovho nového vzťahu. Petrova družka Ági, ktorá v súčasnosti žije aj s ich dvomi deťmi u príbuzných v Severnom Írsku, je sklamaná a nahnevaná zároveň, že súd ani po piatich rokoch od tragédie nebol schopný vyriecť spravodlivý verdikt.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/10/14/tragedia-pri-novych-zamkoch-vodic-zrazil-dvoch-chodcov-dominik-%e2%80%a025-to-neprezil/
Proti vinníkovi tragickej nehody svedčia už tri znalecké posudky

Ivan W. si užíva život plnými dúškami, dokonca študuje za právnika, no nešťastnej rodine mŕtveho taxikára Petra sa doteraz neospravedlnil. Zdroj: FB / Ivan W.


Všetko sa skomplikovalo nielen tým, že prokuratúra navrhla pridať do celého prípadu ešte aj štvrtého znalca. „Nechápem načo, keď dvaja pred ním, vrátane toho od polície, nehodu vyhodnotili tak, že na vine bol jednoznačne opitý vodič, pričom tretí znalec, ktorého navrhla protistrana, si svoje argumenty pred súdom nedokázal ani uhájiť,“ skonštatovala sklamaná Ági vlani v lete. Po viac ako roku prišiel teda aj štvrtý posudok, ktorý potvrdil, že na vine je mladý vodič Ivan. „V závere znalecký ústav píše, že jediný, kto mohol nehode zabrániť bol ten mladý vodič, takže už sú tri znaleckú posudky v náš prospech proti jednému,“ vraví Ági. Pojednávanie, ktoré sa malo konať 7. decembra, však odložili pre COVID-19, ktorý mala mať Ivanova advokátka. Problém ale nastal aj v tom, že sudkyňa, ktorá dovtedy pojednávala, odišla do dôchodku, takže ju musela nahradiť iná.

„No a proti tej podala protistrana námietku zaujatosti, a nikto nevie prečo, takže musel byť ustanovený ďalší sudca,“ vysvetľuje taxikárova družka začiatok ďalších súdnych peripetií. Začiatok preto, lebo Ivan a jeho obhajkyňa nesúhlasili, aby sa pokračovalo v začatom procese, a tak sa celý prípad musí pred súdom začať od začiatku. „Tak vyzerá u nás súdnictvo. Toto sa asi nikdy neskončí. Alebo až po tom, ako on vyštuduje za právnika , čo by malo byť asi budúci rok, a bude sa môcť hrdiť titulom. Lebo ak by ho odsúdili, v čo všetci veríme, zrejme by ako právnik svoju prax len tak ľahko vykonávať nemohol,“ myslí si Ági, ktorá verí aj v to, že tento štát azda nie je až taký skorumpovaný a od súdu s podmienkou neodíde.

Mimoriadne tragická nehoda: Po zrážke dodávky a nákladného auta sú štyria mŕtvi!
Ďalšia veľká tragédia na ceste. Pri strete dodávky a nákladného auta boli okre štyroch mŕtvych a ďalší dvaja ľudia zranení. Informáciu priniesol Blesk. Čítať ďalej
30 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Vinník nehody zmaril jeden ľudský život a zničil ďalších osem

Ági nikdy, keď príde na Slovensko, nevynechá návštevu hrobu, kde je pochovaný jej milovaný „Ičko“. Zdroj: Archív Jozef Uhlárik st.


Život bez svojho milovaného znáša Ičkova družka veľmi ťažko. „Úprimne poviem, že na jednej strane je dobre, že nemusím chodiť stále okolo miesta a mať ho pred očami, kde moja láska zahynula, pretože sme bývali len asi 150 metrov odtiaľ, a tiež nemusím počúvať, kde všade bol, zabával sa s nemá žiadne výčitky za to, čo spravil, na druhej mi chýba rodina a priatelia na Slovensku. Ja sa bez neho necítim nikde dobre, pretože si nedokážem nájsť to správne miesto. Aspoň že deti si tu už zvykli,“ dodáva smutným hlasom Ági. Sklamaná a tiež nahnevaná je aj žena, ktorá sedela v Ičkovom taxíku ako zákazníčka a utrpela veľmi vážne zranenia. „On mi úplne zničil môj život. Som na invalidnom dôchodku s trvalými následkami nielen na tele, ale aj na psychike,“ povzdychla si Henrieta Vörösová, ktorá je tiež nahnevaná na to, že sa súd začne odznovu.

„To nie je ani možné. Je to výsmech nám všetkým. Peniaze od jeho otca, ktorý sa to od začiatku všetko snaží zametať, robia svoje. To, čo sa mi stalo mi úplne rozvrátilo život, a preto ma hnevá, že vinník havárie, lebo Ivan V. ním je, si stále behá po slobode a smeje sa nám do tváre,“ neskrýva zlosť Henrieta, ktorej pre nízky invalidný dôchodok od poisťovne, lebo tá jej nechce priznať body za zranenia a trvalé následky či zničenú psychiku, nezostáva nič iné, iba si na živobytie požičiavať od jej 70-ročných rodičov. Od Ivana navyše žiada Ági ako nemajetkovú ujmu vyplatiť pre každé z detí a aj ju samotnú po 33-tisíc eur.

Neuveriteľné! Ani rok po strašnej nehode pri Nitre, pri ktorej zomrelo dvanásť ľudí, polícia nikoho neobvinila
Dnes, krátko po trinástej hodine uplynie presne rok od jednej z najväčších cestných tragédií na Slovensko, pri ktorej prišlo o život dvanásť ľudí, polícia však z nej doteraz ešte nikoho neobvinila, pretože vyšetrovanie stále prebieha. Expert to... Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.