Mesík spúšťa petíciu za účinnú ochranu a liečbu covidu
21 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič

Juraj Mesík spustil na svojom Facebooku petíciu za účinnú ochranu a liečbu covidu. Od vlády žiada, aby zabezpečila zásobovanie obyvateľstva vitamínom D, legalizovala použitie ivermectinu a umožnila účinnú ambulantnú aj nemocničnú terapiu.


Analytik globálnych rizík Juraj Mesík spustil petíciu za účinnú prevenciu a liečbu ochorenia Covid- 19. Ako sa uvádza v petícii, ochranná a účinná liečba proti koronavírusu je v záujme odvrátenia epidemickej katastrofy s potenciálne tisíckami mŕtvych v zime 2020/2021.

Mesík na sociálnej sieti uviedol, že v petícii žiadajú vládu, aby zabezpečila zásobovanie obyvateľstva vitamínom D, legalizovala použitie a zabezpečila dovoz lieku ivermectinu na Slovensko a umožnila účinnú ambulantnú aj nemocničnú terapiu covidu podľa najúčinnejších známych postupov.

V petícii sa uvádza, že je dôležité okamžite spustiť rozsiahly program zásobovania obyvateľstva vitamínom D a program fortifikácie základných potravín vitamínom D podľa škandinávskych noriem. Cieľom tohto programu je dosiahnuť rýchle zvýšenie hladín vitamínu D v krvi celej populácie Slovenska.

Za rodičmi do domov sociálnych služieb len s negatívnym PCR testom
21 | 12 | 2020 | sefredaktor


„K dispozícii je momentálne 43 vedeckých štúdií – z toho 34 peer reviewed – ktorých 96% potvrdilo ochranný účinok vysokých hladín vitamínu D v krvi a 89% štúdií potvrdilo terapeutický efekt vitamínu D pri liečbe COVID-19 so stredným zlepšením stavu o 76%. „

Taktiež je podľa autorov petície potrebné bezodkladne legalizovať dovoz lieku ivermectin na Slovensko, zabezpečiť jeho dovoz alebo výrobu na Slovensku a sprístupniť ho ambulantným lekárom a lekárkam v prvej línii.

„V tejto chvíli je k dispozícii 40 vedeckých štúdií – z toho 16 už prešlo peer review posúdením – ktoré všetky potvrdili, že toto 40 rokov známe liečivo otestované na stovkách miliónov ľudí má účinok pri liečbe 100% prípadov COVID-19. Priemerné zlepšenie stavu pri včasnej liečbe dosahuje 87%,“ uvádza sa v petícii, ktorú môžete podpísať TU.

Nedôvera v masové očkovanie môže zhatiť plány farmaceutických gigantov (Vladimír Prochvatilov)
21 | 12 | 2020 | Zuzana Perželová