Pandémia očami fyzika: Ľudia by sa už konečne mali dozvedieť pravdu
17 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

COVID-19 sa prenáša kvapôčkami ako chrípka, a preto nás pred ním ochráni rúško. To je podľa fyzika Ladislava Andreya najväčší omyl, ktorý vyprodukovala vláda a dlhý zoznam mediálnych odborníkov, informuje portál Nova.


Ladislav Andrey sleduje vývoj pandémie naprieč svetovými médiami a čuduje sa, že v Česku nikto o vedecké poznanie nestojí. "Nie je všeobecný záujem vo vedeckej obci, ktorá je dotovaná zo štátnych peňazí, objektívne opísať, ako sa brániť SARS-CoV-2. Pritom by to mohla byť zábava pre študentov na Fyzikálnych fakultách."

Na zamyslenie je podľa Andreya načasovanie a správnosť informácií, ktoré sa k Čechom dostávajú. Ľuďom narozdiel od Spojených štátov amerických chýbajú fakty a súvislosti spojené s možným pôvodom pandémie.

Štyri cesty, ako potlačiť pandémiu koronavírusu podľa biológa Flegra
Jaroslav Flegr rozdelil český národ na dve polovičky. Jedna ho nemôže ani cítiť, tá druhá ho počúva. Flegr teraz na svojom Facebooku zverejnil štyri spôsoby, ako pandémiu navždy potlačiť, informuje portál Šíp. Čítať ďalej
11 | 12 | 2020 | Timotej Dudka


"Americké noviny Washington Post veľmi skoro upozorňovali na americko-čínsky grant na vývoj "biologickej zbrane", ktorý sa realizoval v Severnej Karolíne a vo Wu-chane. Tam boli laboratória na výskum SARS-CoV-2 už od roku 2002 a práve tam sa v lete minulého roka konali veľké vojenské hry čínskych a amerických vojakov. A možno to niekto zneužil," naznačuje Andrey.

Najviac ho poburujú výroky epidemiológov a ďalších lekárov, ktorí tvrdia, že sa ochorenie COVID 19 šíri kvapôčkami. Podľa neho robia z ľudí hlupákov, keď aplikujú poznatky o chrípke na koronavírus. "SARS-CoV-2 sa najviac páči v pľúcach. Šíri sa dychom, teda vzduchom. To je zásadná vec, o ktorej sa tu vôbec nehovorí. Keby sa to vedelo pred letom, tak tí mladí by sa dobrovoľne do žiadneho baru techtle mechtle nakaziť nešli."

Aj preto odsudzuje nariadenie vlády o plošnom nosení rúšok. Masky sú z pohľadu fyziky zbytočné, pretože sú medzi vláknami tak veľké otvory, že vzduch cez ne prúdi ďalej. "Štruktúra rúšok je taká, že sú v nich medzery 125x väčšie, než častice vírusu, takže tým rúškom hravo prejdú. Maska iba spomalí prúd vzduchu, takže to nie je riešenie."

Český vedec nechce ručiť za bezpečnosť kovidových vakcín
03 | 12 | 2020 | sefredaktor


Ladislav Andrey odporúča, aby sa ľudia správali zodpovedne a schádzali sa na čerstvom vzduchu. S ostatnými odborníkmi sa zhoduje v tom, že by sa v uzavretých miestnostiach malo vetrať. "Keď sa spieva alebo tancuje, tak sa vzduch dostane do turbulentného stavu, čo znamená, že dokonale vyplní každú miestnosť a vírus sa dostane do každého kubického metra."

V boji s koronavírusom zatiaľ podľa Ladislava Andreya uspela len Ázia, kde majú pár desiatok infikovaných. U nás a v USA ešte návrat k normálnemu životu nejakú dobu potrvá. "Myslím, že vakcinácia povedie k tomu, že sa to podarí vymiesť a nielen utlmiť. Potom možno na to budú ľudia spomínať a možno sa aj dozvedia pravdu o skutočnom pôvode pandémie."

"Na Alzheimera hľadajú vedci liek roky, na Covid pozná riešenie každý," hovorí vedec Mistrík
"Našej domácej verejnej debate v posledných týždňoch dominovala neuveriteľná neznalosť problematiky. Z médií sa na nás valili nekonečné nezmysly o PCR a antigénových testoch a skutočne relevantné fakty sa stratili v mori hysterického dokazovania... Čítať ďalej
28 | 11 | 2020 | Ivan Brožík