Chmelár: Naď nadáva občanom do opíc a kto seje vietor, žne búrku
14 | 12 | 2020 I Michal Filek

Minister obrany Jaroslav Naď dnes podal sedem trestný oznámení na osoby, ktoré sa mu vraj na sociálnych sieťach vyhrážajú vraždou. Všimol si to na svojom facebooku publicista Eduard Chmelár. Aj keď vraj Chmelár takéto vyhrážky odsudzuje, na druhej strane pripomína, že minister sám prispel k raste slovnej agresivity vo verejnom priestore. 


"Akékoľvek vulgárne prejavy voči komukoľvek kategoricky odsudzujem a dobre viete, že ich netolerujem ani na tejto stránke. Myslím si však, že v tomto prípade nejde o úmysel vraždiť, ale o slovnú agresivitu. Keby som ja mal podať trestné oznámenia na každé indivíduum, ktoré mi napísalo "Zdochni", "Obesíme ťa" alebo "Skapeš aj s celou rodinou", musel by som ich podať za tie roky stovky. Môžete na to reagovať dvoma spôsobmi: buď si z toho urobíte živnosť (ako napríklad Ján Benčík) a zaujmete bolestínsky postoj alebo túto agresivitu ignorujete a odmietnete živiť," podelil sa s čitateľmi o svoje skúsenosti s podobnými vyhrážkami Chmelár.




Podľa neho by sa mal však minister Naď skôr, ako začne hystericky jačať, že ho chcú zavraždiť, zamyslieť nad tým, ako sám prispel k tejto atmosfére.


"Politik, ktorý nadáva občanom do opíc, psychopatov, špín a ľudského odpadu, seje vietor a žne búrku. A keďže sa za svoj slovník pohoniča odmietol ospravedlniť, to, čo nám predvádza, nie je úsilie o ochranu osobnosti, ale arogancia moci. Súčasný minister obrany výrazne prispel k rastu slovnej agresivity vo verejnom priestore. Nebuď ako Jaro Naď, kultivuj spoločenskú diskusiu," uzavrel Chmelár.