Čurný opakuje, že Igor Matovič je osobnostne nespôsobilý na funkciu premiéra
08 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič

Budúcnosť našej krajiny nemôže a nesmie byť závislá na tom, či bude premiérom alebo nie.


Hudobný analytik Juraj Čurný pred dvoma týždňami 
Juraj Čurný: Matovič nie je osobnostne spôsobilý byť premiérom
Známy hudobný konzultant a moderátor Juraj Čurný to už nevydržal a napísal otvorene svoj názor na premiéra. „Dostávame sa totiž pomaly ale isto do situácie podobnej istej krajine v juhovýchodnej Ázii kde o Vašom osude môže rozhodnúť aj skutočnosť,... Čítať ďalej
23 | 11 | 2020 | Petra Demková
 doterajšie vládnutie Igora Matoviča (OĽaNO) a uviedol niekoľko dôvodov, prečo podľa neho nie je osobnostne spôsobilý na funkciu premiéra. Aj po čase si za svojim názorom stojí

S odstupom niekoľkých dní Čurný uviedol pár ďalších dôvodov, prečo by Igor Matovič nemal byť premiérom.

Jedným z dôvodov je, že počet nepriateľov a neprajníkov Matoviča sa opäť zväčšila a čoskoro bude problém nájsť niekoho nového.

„O (stále nových) nevychovaných spôsoboch Igora Matoviča už ani nemá zmysel písať, spomeniem iba jeho obsedantný pocit, že niekto by sa mu mal ospravedlňovať. Matovič neustále potvrdzuje svoju neschopnosť akceptovať iný názor ako svoj a vytrvale sa dožaduje bezpodmienečnej podpory svojich nápadov (povedané jazykom bývalého režimu netoleruje a trestá akúkoľvek odchýlku od ním presadzovanej generálnej línie),“ píše Čurný v statuse.

Harabin upozorňuje, že Matovič a spol. permanentne páchajú trestné činy nátlaku, apartheidu a diskriminácie
„Už teraz sa teším ako má Policajný prezident Kovařík bude stíhať, že som sa postavil proti mučeniu a že ako zdravý nenosím rúško, keďže nemám takú právnu povinnosť. Odporúčam mu aby sám viedol vyšetrovanie, lebo až tam sa možno už konečne dozvie... Čítať ďalej
08 | 12 | 2020 | Petra Demková


„Spôsobom ‚dobrotivého báťušku cára‘, ktorý chce svojmu ľudu len to najlepšie (ale stále mu to niekto kazí) IM odoberá a zase vracia kompetencie podľa svojej ľubovôle a chuti – legislatívci sa už ani nestíhajú diviť. Napätie v spoločnosti sa nezmenšuje, ale zvyšuje a už významné skupiny spoločnosti (zatiaľ) naznačujú, že prestanú rešpektovať nariadenia kvôli ich nelogickosti, chaotičnosti atď. – čo už je veľmi nebezpečné štádium. Matovič sa u stále rastúcej skupiny ľudí zo všetkých spoločenských vrstiev dostáva do pozície človeka, ktorý je pre ňu apriórne neprijateľný (nadnesene aj keby tvrdil že 2+2=4) a s takýmto statusom sa dlhodobo byť na čele vlády nedá,“ pokračuje.

Podľa Čurného budúcnosť našej krajiny nemôže a nesmie byť závislá na tom, či bude Igor Matovič premiérom alebo nie.
Na ťahu je OĽaNO

Čurný tvrdí, že je teraz na hnutí OĽaNO aby našli osobu, ktorá bude viesť vládu inak ako súčasný premiér. Pretože len 8 mesiacov potom ako sa dostali k moci, až viac ako polovica opýtaných podporuje referendum za predčasné voľby.

„Chcem povedať, že ja sám som principiálne proti referendám za skrátenie volebného obdobia – pretože ak sa jeho vyhlasovanie stane precedensom, tak ho tu budeme mať opakovane po každých voľbách. Zatiaľ to má v rukách OĽANO – zatiaľ. Pripomeniem na tomto mieste seriál The Crown a záver jeho tretej série, v ktorom Konzervatívna strana vymenila v roku 1990 na poste premiéra Margaret Thatcher – a vládla potom ešte ďalších 7 rokov,“ dodáva v závere s tým, že jeho osobným tipom na funkciu premiéra by bol Jozef Viskupič.

Štát nepredložil relevantné podklady o „bezprostrednosti hrozby” (Marica Pirošíková)
Právne stanovisko JUDr. Marice Pirošíkovej Čítať ďalej
08 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič