Neuveríte kde našiel Escobarov synovec časť rozprávkového majetku, ktorý ukryl známy narkobarón
07 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Pablo Escobar nazhromaždil také bohatstvo, že ho v roku 1989 zaradil časopis Forbes medzi desať najbohatších ľudí planéty. Jeho synovec našiel v strýkovej nehnuteľnosti ukrytých približne 18 miliónov amerických dolárov (15,5 milióna eur.)


Peniaze boli uložené v plastovej taške a schované v stene. Synovec neslávne presláveného drogového baróna Nicolás Escobar žil v byte posledných päť rokov. Po náleze Nicolás povedal, že to nebolo prvýkrát, čo našiel peniaze na miestach, kde sa jeho strýko snažil vyhnúť zajatiu. Šéf medellínského kartelu podľa Hospodárskych novín vraj uschoval milióny bankoviek vo svojich rôznych nehnuteľnostiach.

Preslávil Medelínsky kartel a pašoval kokaín pre Escobara: Johnny Depp z neho urobil hviezdu ktorú pozná celý svet!
Začínal ako malý obchodník s marihuanou, ale postupne sa vypracoval v historicky najslávnejšieho drogového dílera Spojených štátov. Reč je o Georgovi Jung, spolupracovníkovi presláveného kartelom Medellín, ktorému pomohol v osemdesiatych rokoch... Čítať ďalej
01 | 12 | 2019 | Žaneta Hurbanová

Mnohé bankovky zožrali potkany

Pablo Escobar nazhromaždil také bohatstvo, že ho v roku 1989 zaradil časopis Forbes medzi desať najbohatších ľudí planéty. Počas obdobia, keď stál pri kormidle, dosiahol kartel svoj vrchol a Medellínci začali kontrolovať zhruba 80 % trhu s kokaínom prepravovaným do USA. Nicolás Escobar pre kolumbijskú televíziu tiež uviedol, že našiel ešte písací stroj, satelitné telefóny, zlaté pero a analógový fotoaparát s filmovou pásku, ktorú ešte nestihol vyvolať.

Niektoré bankovky staré desiatky rokov už boli pokazené a teda nepoužiteľné. Pablo Escobar za svojho života takto prichádzal každý rok o istú časť svojho veľkého bohatstva, pretože niektoré bankovky zožrali potkany, iné boli poničené vplyvom prírodných podmienok alebo sa proste zabudlo, kde sa imanie uložilo a to sa následne stratilo.

Escobarov brat ženie Muska pred súd "Podvádza ľudí, je horší ako Pablo!"
Elon Musk si urobil hanbu nielen s novo predstaveným automobilom Tesla Cybertruck, tým jeho problémy ani zďaleka nekončia. Ešte ku všetkému totiž bude dosť možno musieť celiť obvineniu pred súdom. Tam ho ženie Roberto Escobar, brat a niekdajšia... Čítať ďalej
27 | 11 | 2019 | Žaneta Hurbanová

Spáchal Escobar samovraždu?

Kokaínový kráľ tiež raz, aby zachránil svoju dcéru Manuelu pred prechladnutím v horách, spálil na mieste v prepočte zhruba 1,5 milióna eur v bankovkách. V rozhovore Nicolás uviedol, že svojho strýka sprevádzal veľakrát pri rôznych príležitostiach. Raz ho vraj dokonca uniesli ľudia, ktorí hľadali Escobarovo aktuálne miesto pobytu. „Bol som mučený sedem hodín. Dvaja z mojich pracovníkov boli napadnutí motorovou pílou,“ uviedol Nicolás.

Kolumbijský kráľ kokaínu zomrel pri policajnom prenasledovaní v roku 1993. Bol zasiahnutý niekoľkými guľkami pri prestrelke na strechách Medellínu. Špekuluje sa však, že mohol spáchať aj samovraždu, pretože smrtiacou ranou bola strela za ucho, pričom polícia ho mala zasiahnuť do chrbta a nohy.

Mexický narkobarón Guzmán sa odvolal voči doživotnému trestu v USA
Bývalý šéf mexického drogového kartelu Sinaloa Joaquín Guzmán, ktorý bol uznaný za vinného z viacerých ťažkých zločinov vrátane vrážd, únosov a pašovania drog, sa odvolal voči rozsudku na doživotie. Informovala o tom v pondelok tlačová agentúra... Čítať ďalej
23 | 07 | 2019 | TASR

Našli len zlomok bohatstva

Do svojej smrti Pablo Escobar nazhromaždil podľa britského denníka Daily Mail odhadovaný rozprávkový majetok vo výške asi 30 miliárd amerických dolárov, čo zodpovedá dnešným 59 miliardám dolárov (50 miliárd eur). Ihneď po jeho smrti potom začali kolovať zvesti o ukrytom bohatstve. Kolumbijská vláda zatiaľ našla „len“ zhruba 100 miliónov dolárov, a to údajne aj vrátane zlatých prútov, zakopaných po celej krajine. V roku 2009 bolo objavených 8 miliónov dolárov v ukrytom komplexe postavenom v džungli, kde kedysi stála továreň na výrobu kokaínu, informujú v závere na svojom portáli Hospodárske noviny.

Escobarov sen. Ruskému narkobyznysu vládne Hydra, funguje aj v našich pomeroch
Viac ako dva milióny užívateľov a miliardové tržby. Ruská Hydra je dnes jedným z najväčších darknetových trhovísk s drogami. Informuje o tom český spravodajský portál iDnes.cz. Čítať ďalej
16 | 12 | 2019 | Imrich Kovačič