Zákroky na hrane únosnosti. Slovensko vyradilo mladíka z kempu dvadsiatky
05 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Z prípravy slovenskej hokejovej dvadsiatky na majstrovstvách sveta v Edmontone bol v piatok vyradený útočník Maxim Čajkovič. Vedenie tímu ho vylúčilo z kádra "za hrubé porušenie športových a ľudských hodnôt", informuje portál iDnes.


Devätnásťročný súčasný hráč tímu Bratislava Capitals v medzinárodnej rakúskej lige sa pri kempe vo Zvolene previnil v tréningovom zápase tvrdými zákrokmi za hranicou únosnosti na ďalších členov nominácie.

"Celý realizačný tím sa jednohlasne uzniesol, že správanie Maxima Čajkoviča nekorešponduje s hodnotami, ktoré sú od predsezónneho obdobia nastavené trénermi a hráčmi vrátane neho. V piatkovom prípravnom zápase reprezentantov medzi sebou sa niekoľkokrát prezentoval neférovým a nešportovým správaním, ktoré vyvrcholilo tvrdými zákrokmi výrazne za hranicou únosnosti na spoluhráčov hrajúcich proti nemu," uviedli zástupcovia tímu vo vyhlásení na oficiálnych stránkach Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Chára a Boston? Neisté! Hovorí sa o Tampe, Toronte a Islanders
Čas beží a Zdeno Chára je v NHL stále bez práce. Ani koncom novembra sa nepohli ľady ohľadom predĺženia kontraktu v Bostone, a tak sa v zámorí začína hovoriť o tom, že jeho čas v drese s veľkým B na prsiach sa chýli ku koncu a že v rámci ligy... Čítať ďalej
27 | 11 | 2020 | Timotej Dudka


"Realizačný tím sa rozhodol, že takéto správanie nebude tolerovať. Maxima Čajkoviča preto vylúčil z prípravy na majstrovstvá sveta," dodalo vedenie slovenskej dvadsiatky na čele s hlavným trénerom Róbertom Petrovickým.

Čajkovič bol vlani jediným draftovaným slovenským hráčom v NHL, v 3. kole si ho vybrala na 89. mieste Tampa Bay. Na minulom šampionáte dvadsiatok v Třinci a Ostrave si pripísal v piatich zápasoch dve asistencie a mal patriť k oporám slovenského tímu na turnaji v Edmontone, ktorý začne 25. decembra.

"Mrzí ma, čo sa stalo. Uvedomujem si, že moje správanie bolo nevhodné, a nesiem za neho následky. Rozhodnutie realizačného tímu rešpektujem," uviedol Čajkovič, ktorý si v drese Bratislava Capitals pripísal v 12 zápasoch deväť bodov za dva góly a sedem asistencií.

Vlhová opúšťa lyžiarsku asociáciu! Bude ešte reprezentovať? (AKTUALIZOVANÉ)
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová, ako aj ďalší členovia Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA), sa odhodlali k radikálnemu kroku. Po dlhom neriešení problémov vystúpili z asociácie. Správu webu tvnoviny.sk priniesla TASR. Čítať ďalej
01 | 12 | 2020 | Michal Filek/tasr