Penta hovorí, že sa bude brániť. Podľa SaS ukáže možno Haščák na Fica
02 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Razia v sídle finančnej skupiny Penta, ale hlavne zadržanie jedného z jej majiteľov prekvapilo najmä tých Slovákov, ktorí neverili, že niekedy dôjde aj na tohto finančníka, ktorý bol spájaný nielen s Marianom Kočnerom, ale predovšetkým s kauzou Gorila.


Kedysi nemožné sa včera stalo skutočným! Razia v sídle Penty iba dokumentuje to, o čom hovoril nielen premiér Matovič, ale viacerí členovia koalície, teda že polícia má rozviazané ruky a koná aj voči doteraz nedotknuteľným osobám. A tou Jaroslav Haščák, až doteraz, určite bol, informuje o tom aj portál topky.sk.
Penta: Zákrok bol neprimeraný a neopodstatnený

Jedného zo šéfov finančnej skupiny Penta, Jaroslava Haščáka, mal podľa medializovaných informácií obviniť policajný vyšetrovateľ z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. V bratislavskom Digital Parku, kde sídli finančná skupina Penta zasahovali včera ozbrojení policajti a odniesť si z kancelárii aj nejaké dokumenty a iné, zrejme usvedčujúce dôkazy. Polícia svoj zásah nekomentuje s odkazom na Úrad špeciálnej prokuratúry. „Vo veci zásahu v Pente si treba počkať na výsledky vyšetrovania,“ uviedol v stručnosti na zásah minister vnútra Roman Mikulec a dodal: „Prebiehajú nejaké procesné úkony. Neviem, či to súvisí s nejakou konkrétnou akciou.“ Šéf rezortu vnútra odmietol, že by išlo o politickú objednávku.

Finančná skupina Penta podľa jej hovorcu Martina Danka tvrdí, že zásah polície v jej a obvinenie jej spolumajiteľa Jaroslava Haščáka sú neprimerané a neopodstatnené. Jeden z finančníkov, Jaroslav Haščák, sa podľa Danka ešte včera zúčastnil na plánovanom výsluchu, ktorý sa mal týkať „starého podozrenia z trestnej činnosti z údajného nelegálneho obchodovania s nahrávkami z kauzy Gorila“. Šéfovi Penty bolo po výsluchu vznesené obvinenie. „V tejto záležitosti, ako aj počas viac ako ôsmich rokov trvajúceho vyšetrovania kauzy Gorila poskytoval Jaroslav Haščák vždy plnú súčinnosť,“ vysvetľoval hovorca Danko a dodal, že Jaroslav Haščák odmieta akékoľvek nelegálne konanie v súvislosti s aktivitami bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby Ľubomíra A. „Podnikne všetky právne kroky na svoju ochranu,“ dodal ešte Danko.

Haščák skončil na polícii! Obvinili aj exriaditeľa kontrarozviedky SIS a jeho manželku
01 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Haščáka dobehli jeho naivita a trestná činnosť

Na včerajší nečakaný krok polície v sídle Penty zareagovala aj predsedníčka strany Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová. „Na Slovensku sme boli dlhodobo zvyknutí, že polícia a prokuratúra hrali hluché a slepé inštitúcie, ktoré pri 'veľkých rybách' často konštatovali len 'skutok sa nestal'. Občania takýmto praktikám vystavili jasnú stopku v parlamentných voľbách, kde sme dostali mandát na to, aby zákon a spravodlivosť platili rovnako pre všetkých,“ napísala Remišová na sociálnej sieti.



Zadržanie Jaroslava Haščáka nezostalo bez reakcie ani v strane Sloboda a solidarita, podľa ktorej je spolumajiteľ finančnej skupiny symbolom korupcie a bielych golierov, ktoré mali na Slovensku vplyv za 12 rokov vlády Smeru-SD. Podnikateľ sa podľa sulíkovcov pohŕdavo usmieval do televízie a povýšenecky dokazoval, ako mu nikto nič nemôže. „Jeho naivita a evidentne aj trestná činnosť ho však dobehli. Na rade je tak opäť raz Robert Fico, na ktorého možno ukáže aj sám Haščák, keď si pospomína, ako spolu pili Colu,“komentovali v SaS včerajší zásah polície. Polievočku si prihrial aj predseda strany Spolu Juraj Hipš. „Zatvoriť Haščáka a otvoriť školy. Takto sme si predstavovali dnešný deň. Bohužiaľ, to druhé sa nesplnilo,“ napísal vo svojom vyjadrení šéf mimoparlamentnej strany, uvádza portál topky.sk.

Blaha spája Matoviča s Haščákom: "Ak bude rozprávať, Igorko bude potrebovať svojho generálneho prokurátora."
Ľuboš Blaha vníma realitu svojsky, to nie je žiadnym tajomstvom. Po tom, ako polícia zobrala do väzby a z korupcie obvinila šéfa Penty Haščáka, na svojom facebooku napísal, že v putách vlastne skončil liberálny kapitalizmus. Strach, podľa neho nemá... Čítať ďalej
02 | 12 | 2020 | Michal Filek