Odporné a zahanbujúce. Rozhodca UFC kritizuje zápas "obra" so ženou
02 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Kým cez víkend v Las Vegas prebiehal UFC galavečer, v Rusku sa konal turnaj "Our Business", na ktorom sa proti sebe postavili muž a žena. Pohlavie však nebolo jediné, čo aktérov odlišovalo. Ich váhový rozdiel bol totiž neuveriteľných 180 kg, informuje portál Nova.






Pohľad na šialený boj v klietke sa naskytol ruským fanúšikom bojových športov. Bloger Grigory Chistyakov, ktorého vďaka 240-kilovej postave nemožno prehliadnuť, sa v klietke stretol s o 180 kilogramov ľahšou Darinou Madzyukovou.

Zápas skončil už v prvom kole. Po tom, čo "princezná bojovníčka" prečkala prvotný nápor úderov a doslova ustála súperovu nadváhu, potvrdila príslovie "na váhe nezáleží". Obra zrazila pravým hákom k zemi a následne ho zasypala sériou tvrdých úderov. Chistyakov sám požiadal o ukončenie zápasu.



Zápas pritiahol rozporuplnú pozornosť a obletel svet. Šou si vzal na mušku Marc Goddard - dlhoročný uznávaný UFC rozhodca, ktorý počas kariéry videl stovky zápasov, ale takú "prehliadku bizarností ešte" nevidel.

Ten pripomenul, akú dlhú cestu MMA ušlo. Šport, na ktorý sa predtým hľadelo ako na obyčajnú bitku, je teraz jeden z najsledovanejších na svete a takéto duely ho len vracajú o niekoľko krokov späť.

"S týmto sa stretávame v roku 2020. Proti tomuto bojujeme, zatiaľ čo sa objavujú takéto negatívne konotácie. Všetkým outsiderom a kritikom, toto je MMA. Hanba, odpornosť a hrôza," zhrnul duel Goddard.

Rapera 50 Centa vyzval obávaný bojovník UFC: Dočkáme sa zápasu storočia?!
Obávaný bojovník UFC Colby Covington sa postaral o riadnu šou! Slovne napadol a zároveň vyzval známeho rapera 50 Centa, ktorý celú situáciu ešte viac vyostril. Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | Miroslav Tóth