Deťom chce Gröhling zrušiť jarné prázdniny. Letné budú kratšie
02 | 12 | 2020 I Petra Demková

Včera po zasadnutí krízového štábu, na ktorom minister školstva neuspel so svojím ďalším návrhom, pre Denník N povedal, že v hre je aj ukracovanie detí o prázdniny.


Branislav  Gröhling sa vyjadril, že žiaci veľa zameškali a preto budú potrebovať dobiehať vedomosti. Ako možnosť vidí zrušenie jarných a polročných prázdnin a dokonca naznačil aj, že sa možno ukrojí aj z letných prázdnin. Opakovanie ročníkov totiž nie je podľa ministra realizovateľné personálne ani kapacitne.

Preskúmajú, ako otvorenie škôl podmieniť povinným testovaním
Ak má byť testovanie úspešným predpokladom návratu žiakov druhého stupňa a stredoškolákov do škôl, nemôže byť dobrovoľné. Ak má byť však povinné, musí o tom v súlade so svojimi kompetenciami rozhodnúť vláda, nie zriaďovatelia či riaditelia škôl.... Čítať ďalej
02 | 12 | 2020 | tasr


Včera pred zasadnutím krízového štábu minister školstva vyhlásil, že jeho „trpezlivosť pri otváraní škôl je na konci“. Po zasadnutí štábu už však žiadne radikálne vyjadrenia nedával, dostal zadanie pripraviť plán nový, s čím súhlasil. Vyjadril nádej, že by sa stredoškoláci a žiaci druhého stupňa vrátili do škôl 8. januára 2021.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí nástojí na masívnom testovaní. Minister školstva si však uvedomuje úskalia takýchto plánov a tvrdí, že pretestovať všetkých žiakov, ich rodičov a učiteľov nie je možné.

Gröhling pre Denník N včera povedal, že napriek súčasnej situácii by nebolo možné zabezpečiť, aby žiaci opakovali ročník. „Vnímam takéto otázky v spoločnosti, ale opakovať ročníky nie je realizovateľné personálne ani kapacitne. Budeme sa snažiť vysporiadať so všetkými problémami, aby sme v januári išli do škôl a následne, aby sme sa pozreli, aké sú vedomosti žiakov a ako ich dobehnúť a vyriešiť tento problém v nasledujúcich piatich či šiestich mesiacoch,“ uzavrel.

Deti do Vianoc do škôl nepôjdu! Gröhlingov plán s testovaním neprešiel
Mnohí rodičia, ale aj deti, sa už-už tešili, že sa čoskoro opäť otvoria dvere škôl a žiaci zasadnú do lavíc, no po rozhodnutí Ústredného krízového štábu im zostali iba oči pre plač. Čítať ďalej
01 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.