Producent priznal, prečo zamestnával Ivanu Gottovú: Môže za to Karel?
01 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Ivana Gottová (44) vystriedala viac zamestnaní - od zdravotnej sestry cez opatrovateľku až po produkčnú Divadla Broadway. Teraz ale producent Oldřich Lichtenberg (57) prezradil, ako sa vlastne k poslednej menovanej funkcii Ivana pred rokmi dostala, píše portál Blesk.


Oldřich Lichtenberg stojí za radom slávnych muzikálov - produkoval napríklad Čas ruží v Hudobnom divadle Karlín či Kleopatru, Troch mušketierov, Angeliku, Muža so železnou maskou, mydlového princa či Kata Mydlára v Divadle Broadway. Práve tam spolupracoval aj s Ivanou Gottovou, vtedy ešte Macháčkovou. Dokonca to bol on, kto ju zamestnal.

V nedávnom rozhovore pre Aha! Oldřich prezradil, že za to vlastne môže sám Karel Gott (†80). "Raz za mnou prišiel, že sa priatelí s veľmi schopnou dievčinou, ktorej v tom čase odpadla nejaká práca, a či by sme pre ňu nemali v produkcii prácu. A tak k nám prišla Ivana a zostala niekoľko rokov. Moc rád na spoluprácu s ňou spomínam."

Najslávnejší hit Karla Gotta Lady Carneval: expresná prácička
K najslávnejším piesňam Karla Gotta bezpochyby patrí hit Lady Carneval, ktorého autormi sú Karel Svoboda a Jiří Štaidl. Pieseň, ktorá bola preložená do desiatok svetových jazykov, má však svoje tajomstvo, poznáte ho? Čítať ďalej
26 | 11 | 2020 | Timotej Dudka


"Zostala u nás až do svojho tehotenstva," odhalil Lichtenberg. A zdá sa, že bol s prácou Ivany spokojný. Zrejme si rozumejú aj po ľudskej stránke, aspoň súdiac podľa toho, ako o Gottovej hovorí. "A to mi vtedy naozaj nedošlo - bola pre Karla skutočne osudovou ženou a následne veľkou oporou v ťažkých chvíľach," myslí si producent, ktorý je podľa svojich slov veľmi vďačný, že "mal tú česť žiť v ére Karla Gotta a spolupracovať s ním."

Spájalo ich priateľstvo, ale jedna vec sa Oldřichovi nikdy nepodarila - zlanáriť Majstra, aby účinkoval v nejakom z muzikálov. "Vždy som sa snažil získať ho na nejakú rolu do mojich projektov, čo Karel vždy veľmi diplomaticky odmietol," povzdychol si Lichtenberg s tým, že Karol mu vždy kývol len na role, ktoré v muzikáloch priamo nefigurovali, ale zábery boli predtočené.

Priznanie kolegov Karla Gotta: Ako s ním vychádzali?
Karel Gott nebol len populárny spevák, ale aj herec. Strihol si úlohu napríklad v rozprávke Keď draka bolí hlava, a jeho kolegovia prezradili, aké to bolo natáčať s hviezdou takého formátu, píše portál Stars24. Čítať ďalej
20 | 11 | 2020 | Timotej Dudka