Princíp moci: Vymeníme "našich" za svojich ale systém ryžovania v zdravotníctve ponecháme
30 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Mínus 54 254 poistencov za 600 000 eur vrazených do reklamnej kampane v štátnej zdravotnej poisťovni nikomu neprekáža.


Autor blogu na webovom sídle amatérskych textov redakcie Pravdy je síce verejnosti neznámy, ale podľa pravidiel, platných v redakcii, tá musí poznať jeho pravú identitu. Toľko k človeku s menom karci888, ktorý sa vo svojom blogu karci888.blog.pravda.sk vyjadruje k záhadám povolebných zmien s prioritou zdravotníctvo.




Reprofoto citovaného blogu autora Karci888 na portáli Pravdy

Počas výberového konania na nové vedenie štátnej poisťovne sa Transparency International vyjadrila: ,,Ministerstvo zdravotníctva ukázalo, ako výberové konania nerobiť”. Poslanec Raši avizoval pre netransparentný postup poslanecký prieskum. Uviedol vtedy, že „Minister zdravotníctva vybral podľa medializovaných informácií človeka, ktorý získal takmer najmenej bodov“.


Generálnym riaditeľom štátnej poisťovne sa od 7. mája stal pán Richard Strapko.


"Na stoličku “dvojky” poisťovne si sadla ministrova sesternica, pani Beata Havelková. Rodinkárstvo? Bolo premlčané podobne, ako v prípade hovorkyne Ministerstva vnútra, partnerky ministra obrany Naďa." Píše autor blogu a dodáva - "(,,Našich ľudí“ treba vymeniť za nových ,,našich ľudí”)".


Cár: Krivka sa nepriaznivo neotáča, Krajčí šíri poplašnú správu
Sledovanie len absolútneho počtu pozitívne testovaných osôb na nový koronavírus je odborne, ale hlavne vecne nekorektné a jeho favorizovanie pri uvoľňovaní epidemiologických opatrení je nezodpovedné. Tvrdí to bývalý člen výboru Slovenskej... Čítať ďalej
28 | 11 | 2020 | tasr

Blog poukazuje na to, že "prvou skúškou pre nové predstavenstvo VšZP bolo zvládnuť prepoisťovacie obdobie. V minulom roku stratila poisťovňa 150 000 poistencov. Podľa INESS (INSTITUTE OF ECONOMIC AND SOCIAL STUDIES) stratila VšZP za posledných 10 rokov okolo 600 000 poistencov. V aktuálnej situácii by bol uspokojivý aj výsledok NULA. Teda žiaden zisk nových poistencov, ale hlavne žiadna strata. I keď pri pohľade na masívnu reklamnú kampaň, ktorú štátna poisťovňa zaplatila, by to bol výsledok smutný a neekonomický. Nové vedenie VšZP malo za úlohu tento vývoj zvrátiť. Zastaviť úbytok poistencov.
Poisťovňa na kampane minula cez 300 000 eur. A VÝSLEDOK? Stratila viac ako 50 000 poistencov. Odišli ku konkurencii."


Oplatilo sa minúť na reklamnú a mediálnu kampaň spojenú s prepoisťovacou kampaňou 300 000 €?
Zvlášť, keď v čase kampane, vydala poisťovňa stanovisko, že ,,zdravotné poisťovne by o priazeň poistencov mali „zabojovať“ kvalitnými službami pre poistencov”.


Oklamal nás zase Krajčí? Pfizer nevie, kedy by do SR mali prísť prvé vakcíny
Spoločnosť Pfizer zatiaľ nepozná termín schválenia vakcíny proti novému koronavírusu a ani termín možných prvých dodávok na územie Slovenska. TASR stanovisko spoločnosti poskytla Dáša Mertiňáková. Čítať ďalej
28 | 11 | 2020 | Michal Filek/tasr


"Z utratených 300 000 eur na kampaň si nerobme ťažkú hlavu. VšZP sa finančne ešte nikdy nemala tak dobre, ako dnes. Veď tento mesiac dostala od vlády podporu 100 000 000 eur. O tom sa predchádzajúcim vedeniam ani nesnívalo. Z kritiky zvyšných dvoch poisťovní, že týmto krokom ničia trh a poškodzujú druhú polovicu pacientov, si vláda ťažkú hlavu nerobí." Citujeme uvedený blog ďalej.

"Možno je vhodné pripomenúť si cieľ, ktorý pri nástupe do funkcie deklarovala aj podpredsedníčka predstavenstva štátnej poisťovne, pani Beata Havelková: ,,Naším cieľom je spokojný poistenec a spokojný pacient,“ komentovala Havelková." (Zdroj - Tvnoviny)

Krajči nevie o koaličnej rade v nemocnici. "Platí zákaz návštev," hovorí
O tom, že sa koaličná rada uskutočnila pri hospitalizovanom predsedovi Národnej rady SR Borisovi Kollárovi, viacerí ministri nevedia. Minister zdravotníctva Marek Krajčí v stredu pred rokovaním vlády uviedol, že sa k tomu nevie vyjadriť a... Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | tasr

"Kam išlo 300 000 eur na prepoisťovaciu kampaň, ktorej výsledok je strata viac ako 50 000 poistencov?
Už v prvom blogu (august) som zbieral údaje z crz, ktoré súvisia s marketingom VšZP a ideálne aj s prepoisťovacou kampaňou. Netvrdím, že sa mi podarilo dohľadať náklady za všetky aktivity, ale toto je asi väčšina. A všetky sú podpísané už novým predsedom pánom Strapkom a zväčša aj podpredsedníčkou predstavenstva, pani Havelkovou. Rodinnou príbuznou ministra Krajčího. Dočkáme sa sebareflexie a odstúpi snáď niektorí z nich?" Pýta sa autor blogu. A tu je jeho sumár kampaňových výdavkov.


KONCEPT KAMPANE PREPOISTENIE – 66 300 € bez DPH
KAMPAŇ PREPOISTENIE – 63 543 € bez DPH
SPOTY PREPOISTENIE- 66 850,00 eur bez DPH
BILLBOARDY PREPOISTENIE- 66 804 € bez DPH
ODBORNÉ KONZULTÁCIE – 16 200 € bez DPH

JEDEN MILIÓN LETÁKOV S DISTRIBÚCIOU – 26 398 € bez DPH
3PR ČLÁNKY – 1 900 € bez DPH
REKLAMNÝ PRIESTOR NA NEWS PORTÁLI – 2 000 € bez DPH


"Pred koncom prepoisťovacej kampane ešte stihlo vedenie prikúpiť VIDEO SPOT – 2 000 € bez DPH
Aby bolo kde video ukazovať, doobjednalo si VšZP aj REKLAMNÝ PRIESTOR vo vlakoch premávajúcich po Slovensku. Cena 4 480 € bez DPH." Citujeme zo zdroja - blogu na portáli Pravdy.


VŠETKO SPOLU: 316 475 € bez DPH, 379 770 € s DPH

Proti riaditeľovi sa v popradskej nemocnici vzbúrili, Krajči ho „upratal“ na ministerstve
Polepšil si. Bývalý riaditeľ nemocnice v Poprade síce z funkcie po vzbure proti jeho osobe radšej odišiel, no dlho na ocot nezostal. A rozhodne nešiel z blata do kaluže, ale na oveľa zaujímavejší post – rovno na Ministerstvo... Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Napokon sa ešte autor pýta čitateľov: "Ak si hovoríte, ako je to možné, že to spolu všetko stojí takú kopu peňazí… Jednou z odpovedí je normohodina, ktorú je vedenie VšZP ochotné platiť za niektoré z týchto činností. 50 eur na hodinu nie je nič výnimočné. Zarábate vy 50 eur za hodinu? Odnesiete si snáď po 8 hodinách v práci 400 eur? Zarába váš doktor alebo ten, kto vám vyrába lekársku pomôcku 400 eur za deň?"


V závere blogu jeho autor pridáva aj bohatý zoznam zdrojového materiálu pre svoje tvrdenia. Je to veľmi dlhé, ale zaujímavé čítanie, všetko z verejných zdrojov informácií.


Bittó Cigániková to povedala na rovinu: Marek Krajčí nie je schopným ministrom!
Proti niektorým nariadeniam z koaličného OĽaNO nie je už iba predseda SaS Richard Sulík, ale najnovšie aj jeho stranícka kolegyňa Jana Bittó Cigániková. Čítať ďalej
11 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.