Obrovský smútok a žiaľ. Českom otriasla smrť sestričky na COVID-19
27 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Slovensku má na koronavírus dve obete z radov lekárov, susedné Česko smúti za sestričkou, ktorá po sebe zanechala sedemročnú dcérku. Jej smrť ťažko nesie aj lekárka, ktorá na sociálnu sieť napísala srdcervúci otvorený list.  


Smutnou hrou osudu zomrela zdravotná sestra Kateřina Šestáková  († 39) na mieste, v jihlavskej nemocnici. Po skončení maturity nepretržite v roku 2001 nastúpila na chirurgiu a po dvoch rokoch sa presunula na ortopedicko-traumatologické oddelenie. Na COVID-19 sa zrejme nakazila v práci a svoj nerovný boj so zákernou chorobu napokon prehrala, informuje o veľmi smutnom prípade portál cas.sk.
Tí bez rúška svojou „slobodou“ vlastne ohrozujú druhých

Smrť mladej zdravotnej sestry ťažko znášajú aj jej kolegovia, a jedna z lekárok, Lenka Doležalová, ktorá pracuje v Brne, napísala na sociálnu sieť dojímavý otvorená list. „Dnes nás v nemocnici hlboko otriasla správa, že mladá sestrička, matka dievčatka, zomrela na covid. Nie, nebola z našej nemocnice, ani sme ju osobne nepoznali, ale máme aj veľa chorých sestier, lekárov a ďalších zdravotníkov. A veľmi si želáme, aby sa všetci vrátili, veľmi si želáme, aby sa všetci chorí záchranári zotavili,“ začína lekárka veľmi smutný list, v ktorom píše aj o ľuďoch, ktorí odmietajú nosiť masky, za čo ich kritizuje.

„Pozerám na včerajšie demonštrácie odmietačov rúšok, na vystúpenie celej rady známych osobností, ktorí odmietajú všetky opatrenia a zdôrazňujú svoje právo na slobodu. Slobodu? Alebo skôr pseudoslobodu? Skutočne niekto môže nosenie rúšok a dodržiavanie hygienických opatrení považovať za porušenie osobnej slobody?“ pýta sa lekárka tých, ktorí si neuvedomujú, že svojou „slobodou“ vlastne ohrozujú druhých.



Lekár, nakazený COVID-19 mu podľahol! Slová zronenej manželky trhajú srdce
Na Slovensku máme prvú obeť z radov slovenských zdravotníkov! Zákernej nákaze podľahol lekár (†48) z Oravy Čítať ďalej
20 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Desivá otázka tým, čo nenosia rúška – A čo vaše svedomie?

Parte so spomienkou na mŕtvu sestričku Kateřinu. Zdroj: FB / LOK


Podľa Doležalovej si títo ľudia neuvedomujú, že každý z týchto obrancov pseudoslobody sa môže dostať k lekárovi alebo do nemocnice, a každý z nich potom bude očakávať, že v nej bude pripravený lekár, sestry a ďalší zdravotníci, ktorí sa o neho postarajú, nech už bude mať infarkt, zlomenú nohu alebo sa bude dusiť pri covidovom zápale pľúc. „A tí zdravotníci tam budú pripravení, hoci každá práca s pacientom predstavuje riziko, a niektoré výkony veľmi vysoké riziko, že sa nakazia. Napriek tomu tam budú!!!! A tak sa Vás pýtam - akým právom žiadate, aby zdravotníci za vašu akože slobodu platili vlastným zdravím a vlastným životom?“ mieri lekárka na smrť zdravotnej sestry, ktorá prehrala boj s koronavírusom, ktorým sa nainfikovala pri práci.

„Vážite si naozaj svoju slobodu nenosiť masky viac ako životy sestier a lekárov a všetkých ostatných? A čo tvoje svedomie? A čo vaša zodpovednosť? Skutočne si svoju slobodu nenosiť rúška vážite viac než životov sestričiek a lekárov a všetkých ostatných? Čo Vaše svedomie? Čo Vaša zodpovednosť?“ pýta sa česká lekárka, ktorá reagovala na pražský protivládny protest zo 17. novembra. Nech si každý odpovie sám za seba, či je nosenie rúčka také obmedzenie slobody, že stojí za to nakaziť druhého  spôsobiť mu prípadnú smrť, alebo nie. Kateřina by si to isto nemyslela a určite si to nemyslí ani jej 7-ročná dcérka Anetka, ktorej bude jej mamina veľmi chýbať.

Zomrel ďalší pozitívne testovaný lekár. Jeho choroba mala bleskový priebeh
Koronavírusová pliaga pripravila o život ďalšieho lekára. Jeho ochorenie malo doslova bleskový priebeh. Na svoje povolanie zrejme doplatil aj doktor František Šarišský (†73), ktorý podľa informácií webového portálu 1.pluska.sk zomrel ešte v... Čítať ďalej
22 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.