Maduro tvrdí, že venezuelskí vedci vyvinuli liek, ktorý „dokáže zmazať 100% koronavírusových látok“ bez vedľajších účinkov
27 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Venezuelský prezident Nicolas Maduro tvrdí, že jeho krajina vyvinula „vysoko účinný antivírusový liek“, ktorý decimuje koronavírus bez akýchkoľvek vedľajších účinkov, pričom dodal, že tento liek bude predložený na certifikáciu WHO, informuje portál RT.


„Chcem povedať, že Venezuela vyvinula liek, ktorý ničí 100 percent koronavírusu,“ uviedol v nedeľu Maduro a označil ho za „vysoko účinný antivírusový liek“.

Navrhol ju Venezuelský inštitút pre vedecký výskum (IVIC), ktorý sa posledných šesť mesiacov zaoberal liečením vírusu, uviedol.

Liek je založený na molekule nazývanej TR-10, ktorá bola izolovaná a uvádza sa, že keď bola postavená proti vírusu, preukázala svoju absolútnu účinnosť.

Maduro uviedol, že štúdia už bola posúdená odborníkmi a vedcami a bude predložená Svetovej zdravotníckej organizácii (WHO), aby mohla potvrdiť účinnosť tohto lieku.

Môže umelá inteligencia preraziť v oblasti podnikania ?
Humbuk okolo jazykového modelu GPT-3 zdôrazňuje, prečo lídri musia poznať otázky, na ktoré sa majú pýtať Čítať ďalej
26 | 10 | 2020 | Mário Martinka


Keď hovoril o možnom prielome v liečení na Covid-19, Maduro uviedol, že Venezuela sa teší „z ponúknutia tohto lieku svetu“, blahoželajúc IVIC k „tomuto veľkému prínosu pre ľudstvo“. Masová výroba liekov bude uľahčená prostredníctvom „medzinárodných aliancií,“ uviedol bez bližšieho vysvetlenia.

Inštitút tvrdil, že novo vyvinutý liek je úplne bezpečný. Trvá na tom, že „nemá vplyv na zdravé molekuly v tele“ a nemá za následok žiadne vedľajšie účinky.

Štúdie sa uskutočnili na vírusových bunkách izolovaných od pacientov s Covid-19, uviedla ministerka vedy a techniky Gabriela Jiménezová.

Putin tvrdí, že americká prítomnosť v Afganistane je prospešná pre záujmy Moskvy
Moskva dlhodobo podporuje prítomnosť amerických vojakov v Afganistane, pretože je presvedčená, že prispievajú k stabilite regiónu a v konečnom dôsledku napomáhajú ruským národným záujmom, uviedol v nedeľu prezident Vladimir Putin, informuje portál... Čítať ďalej
26 | 10 | 2020 | Marek Molnár