Boris Kollár je ultrapapaláš, o akých som napísal knihu, hovorí Beblavý
26 | 11 | 2020 I Michal Filek

Bývalý novinár a politik Miroslav Beblavý (SDKÚ, Sieť, Spolu) vydal len prednedávnom knihu Nová šľachta. Je o papalášoch dnešnej doby. Po tom, ako dnes vyšiel článok o manieroch predsedu parlamentu v nemocnici, kde sa zotavuje po autonehode, nazval Borisa Kollára ultrapapalášom, ako vystrihnutým zo svojej knihy. 


Beblavý to napísal na svojom statuse na facebooku. Cituje v ňom denník SME: “Priateľky šéfa parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) sa opakovane dostali do sporu so sestrami Nemocnice sv. Michala v Bratislave. Sestrám sa nepáči, že za Kollárom chodia hocikedy, napriek zákazu návštev v nemocnici, narúšajú ich súkromie a požadujú od nich veci, ktoré nie sú v ich pracovnej náplni. Keď sa proti tomu ohradili, vedenie nemocnice im vraj pohrozilo výpoveďami a siahlo im na vianočné odmeny.”


Beblavý si spomenul, ako pred pár rokmi skončil jeho mladší syn na infekčnom. "Po niekoľkých dňoch volali, že je na tom psychicky zle. Manželka sa tam na viac ako týždeň zavrela a vyšla odtiaľ až s ním. Mohol som jej len odovzdávať veci medzi dverami oddelenia. Keby som mal Kollárovu mentalitu, tak synovi vybavím osobitný trakt a s celou rodinou tam chodíme ako na korzo. V knihe Nová šľachta píšem, že dnes by si už nikto nedovolil mať ako za komunistov osobitnú nemocnicu pre papalášov. Ale teraz si myslím, že Boris by si to v pohode dovolil," uviedol Miroslav Beblavý.

Kollár má v nemocnici dámske návštevy. Keď sa sestrička ohradila, hrozili jej vraj výpoveďou
Predseda parlamentu leží v bratislavskej nemocnici sv. Michala po ťažkej havárii. V žiadnom prípade to však nie je bežný pacient. Okrem koaličnej rady, ktorú tu zorganizoval napriek zákazu návštev, prišiel denník SME s odhalením, že ho pravidelne,... Čítať ďalej
26 | 11 | 2020 | Michal Filek