AKTUALIZOVANÉ: Zomrel Diego Maradona: Vo veku 60 rokov zomrela argentínska futbalová legenda
25 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič
Argentínska futbalová legenda a víťaz majstrovstiev sveta 1986 Diego Maradona skonal podľa správ v Argentíne doma v Tigre po infarkte. Informuje o tom portál RT.

Správa aktualizovaná dňa 25.11.2020 o 17:45

Šesťdesiatročný Maradona sa zotavoval doma po operácii mozgu v Buenos Aires, kde sa začiatkom tohto mesiaca úspešne liečil na možné krvácanie do mozgu.

Minulý piatok Maradonu zdravotníci prepustili do domácej liečby po tom, ako bývalý futbalista po operácii začal trpieť abstinenčnými problémami spojenými so závislosťou na alkohole. Lekári popisovali zdravotný stav legendy ako „zmes“ závažných problémov vrátane kardiovaskulárnych a pečeňových.

Uviedli vtedy, že Maradona bude po prepustení z nemocnice vyžadovať neustálu podporu vrátane prijatia na kliniku pre závislosť od alkoholu. Podľa Clarin.com však Maradona počas zotavovania doma dostal infarkt a krátko nato zomrel.

Maradona po operácii mozgu "chytil absťák". Je to s ním ťažké, tvrdí lekár
Legendárny futbalista Diego Maradona musí kvôli komplikáciám po operácii mozgu zostať ešte niekoľko dní v nemocnici, informuje portál Aktualne.cz. Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Timotej Dudka

Legendárna kariéra

Maradona vyšiel ako futbalová hviezda z mládežníckych radov koncom 70. rokov v drese Argentinos Juniors, kde strelil 116 gólov zo 167 zápasov a potom sa prihlásil do jedného z najväčších klubov v krajine Boca Juniors. Jeho talent si čoskoro všimli najlepší európski skauti a v roku 1984 ho zlákala Barcelona do La Ligy. Potom sa v roku 1984 pripojil k nemodernému Neapolu v Serii A, kde sa stal legendou.

Na medzinárodnej scéne sa prejavila Maradonova horkokrvná povaha, keď nastúpil do argentínskeho národného tímu pred majstrovstvami sveta 1982 v Španielsku. Jeho povaha ho však zradila, keď bol vylúčený za vykopnutie brazílskeho hráča Batistu vo vyraďovacích fázach, keď Argentína vypadla z turnaja.

Messi aj Maradona sú génovia, ale len Diego vyhral majstrovstvá sveta, vraví Wenger
Obaja sú z Argentíny, z futbalu vedia takmer všetko a ľudia ich milujú. Lenže medzi hviezdou minulosti Diegom Maradonom a súčasným najlepším hráčom sveta Lionelom Messim je niekoľko podstatných rozdielov. Porovnať sa ich rozhodol niekdajší skvelý... Čítať ďalej
03 | 05 | 2020 | SITA


Maradona sa vrátil o štyri roky neskôr s dokázanou hodnotou a dosiahol pravdepodobne najlepší turnajový výkon jediného hráča v histórii majstrovstiev sveta, keď na majstrovstvách sveta v roku 1986 doviedol Argentínu na vrchol k titulu majstrov sveta.

Jeho neslávny gól „Ruka Božia“ proti nenávidenému rivalovi Anglicku pozdvihol Maradonu, ktorý bol už vo svojej vlasti ikonou, do ešte väčších výšok, zatiaľ čo jeho druhý gól v tomto zápase, očarujúci beh zvnútra jeho vlastnej polovice, stále mnohí považujú za najväčší gól, aký kedy padol na majstrovstvách sveta.

Jeho kariéra po roku 1986 klesala a hviezn'dne časy sa dali na ústup. Stále však viedol Argentínu do finále turnaja World Up v roku 1990. Problémy so zakázanými látkami ho však o štyri roky neskôr v Spojených štátoch poznačili a umožnil nahliadnuť do problémov, ktoré by ho postihli po jeho kariére.

Účastník Talentu v umelom spánku: Zásah elektrickým prúdom!
Známy tanečník a účastník šou Česko Slovensko má Talent Ladislav Cmorej (41) je už niekoľko dní v umelom spánku. Stalo sa tak po tom, čo ho počas natáčania videoklipu na železničnej trati zasiahol silný elektrický prúd, informuje portál... Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | Timotej Dudka