Kollár sa chce na budúci týždeň vrátiť do práce. Lekári sú za
25 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Pred pár týždňami mal vážnu autonehodu, bol v ohrození života, no už by chcel ísť domov a najmä do práce. Boris Kollár odchod z nemocnice berie naozaj zhurta.


Predseda parlamentu mal v sobotu podvečer 24. 10. vážnu autonehodu, po ktorej sa až doteraz lieči za múrmi bratislavskej nemocnice odkiaľ s verejnosťou komunikuje iba videami zverejnenými na sociálnej sieti. Najnovšie Boris Kollár prehovoril o tom, kedy ho prepustia, a prezradil aj to, ako to vyzerá s jeho účasťou na rokovaniach Národnej rady, píše portál cas.sk.
Na lôžku by mal Kollár byť už len zopár dní

Šéf parlamentu utrpel vážne zranenia po tom, čo do jeho vládnej limuzíny vrazil svojím autom iný vodič. V aute s Borisom Kollárom počas zákazu vychádzania sedela exmisska Miroslava Fabušová, ktorá sa, podobne ako, on liečila z ťažkých zranení. Ju však prepustili už pred niekoľkými dňami. Kollár je stále v Nemocnici sv. Michala, kde ho, podľa prognóz lekárov, čakajú už len posledné dni. „V pondelok ma prepúšťajú do domácej liečby,“ povedal Novému Času predseda parlamentu.

Pôvodne sa špekulovalo, že do Národnej rady zavíta už v utorok na otvorenie schôdze, to sa mu ale nepodarilo, a navyše v súčasnosti musí nonstop nosiť spevnenú konštrukciu hlavy, keďže má zlomený druhý krčný stavec. Vyzerá to tak, že na budúci týždeň by sa Kollár mohol zúčastnil aj výberu nového generálneho prokurátora. Jeho voľbu totiž presunuli na 1. decembra.

„Dudúci týždeň určite budem chodiť na hlasovania,“ potvrdil z nemocnice šéf parlamentu.

Boris Kollár je ešte stále na lôžku a musí sa zotaviť. Už teraz však plánuje šialený krok
Boris Kollár, zdá sa, už nemieni „nečine“ vylihovať v nemocnici a plánuje sa čo najskôr zapojiť do bežného, aj pracovného, života. A pritom stále nie je fit. Čítať ďalej
22 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Po návrate z nemocnice bude mať čo vysvetľovať

Vo vládnej limuzíne sedela s predsedom parlamentu Borisom Kollárom aj civilná osoba - bývalá finalistka Miss Universe z roku 2001 Miroslava Fabušová. Zdroj: Topky.sk


Boris Kollár v prvom videu z nemocničného lôžka opísal okolnosti svojej havárie. „Naozaj ma vytrhli hrobárovi z lopaty a urobili to tak, že sa budem môcť čoskoro vrátiť do života,“ hovoril v ňom celý ubolený. Po návrate z nemocnice ho však čaká vysvetľovanie, prečo bol v osudný večer vo vládnej limuzíne s bývalou miss­kou Fabušovou, a navyše v čase keď platil zákaz vychádzania.

Niektorí poslanci z vládnej koalície to považujú za papalášizmus, čo však Kollár odmieta. „Prečo som bol v aute, keď platil zákaz vychádzania? Platia nejaké výnimky a jednou z nich je, že sa môžete starať o zverenú blízku osobu. Ja som mal malého Artura, syna, doma,“ vysvetľuje Boris Kollár s tým, že bol v Moste pri Bratislave u svojej mamy.

„Ak sa chce Kollár vyvážať s kým chce, nech si vezme vlastné auto!" tvrdí bývalý policajt
Mohol, alebo nemohol viesť Boris Kollár vo vládnej limuzíne krásnu, ale civilnú spolujazdkyňu? Táto otázka teraz rezonuje nielen medzi odborníkmi, ale najmä verejnosťou. Otázku si položil aj denník Pravda. Čítať ďalej
30 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Misska sa dostala do vládnej limuzíny len náhodou

Podľa jeho slov v tom čase volal s Fabušovou, ktorá mu údajne mala zháňať nejaké veci. „Povedal som jej, že idem okolo teba. Požiadala ma, či ju nekopnem do mesta, aby ste tomu rozumeli, či ju nezoberiem do lekárne, a potom sa mala vrátiť taxíkom. Tak som, samozrejme, neodmietol. Nemám s tým absolútne žiadny problém. Tak som ju proste zobral, cestou sme mali haváriu a ďalej už všetci všetko viete,“ uzavrel šéf parlamentu príbeh o tom, ako sa do vládnej limuzíny misska dostala.

K nehode, pri ktorej s vládne BMW sa dostalo do kolízie s Volkswagenom Golf, ktorý na križovatke nedal pri odbočovaní prednosť, došlo v okrajovej časti Bratislavy. Kollár má po nej na sebe spevnenú konštrukciu, ktorá mu fixuje krk a hlavu. Musí sa mu totiž zrásť druhý stavec, ktorý mu operovali. Okrem toho mal poranenú aj srdcovú tepnu, ktorá zásobuje mozog krvou. Podľa poslancov z jeho blízkosti potrvá niekoľko týždňov až mesiacov, kým sa dá reálne dokopy. Chodiť totiž mohol len s pomocou druhých ľudí, píše v závere portál cas.sk.

Prehovorila Kollárova spolujazdkyňa. Dôvod kam sexica išla na vládnej limuzíne vás šokuje
Autonehoda predsedu parlamentu Borisa Kollára aj po pár dňoch vyvoláva polemiky a nastoľuje niekoľko stále nezodpovedaných otázok. Aspoň jednu z nich sa pokúsila vysvetliť jeho „civilná“ spolujazdkyňa. Čítať ďalej
28 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.