Predajca áut prepojený na Matoviča šéfuje štátnej nemocnici
24 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Najskôr chceli byť transparentní, dnes sa aj okolo nich objavujú kostlivci. Reč je o koaličných politikoch, ktorí sa pred voľbami tvárili, že korupcia a netransparentnosť, aká sa diala za predchádzajúcich vlád Roberta Fica sa u nich určite diať nebude. Ako sa ale zdá, nie je tomu celkom tak.


Príkladom je zrejme aj trnavská nemocnica, ktorá má nového šéfa. V jeho osobe ale nejde o dlhoročného zdravotníka, či človeka pohybujúceho sa v medicínskej oblasti, ako by si tí naivní poctivci mohli myslieť, pretože čerstvý riaditeľ Vladislav Šrojta je doma v automobilovom biznise! Ale tu zvláštnosti okolo jeho osoby nekončia. Zrejme iba zhodou náhod sa na lukratívne miesto posadil človek, ktorý má konexie na mocných mužov súčasnej vlády, informuje o tom portál ereport.sk.
„Odborník“ na zdravotníctvo vyšiel z automobilového biznisu

Zriaďovateľom Fakultnej nemocnice v Trnave je Ministerstvo zdravotníctva, ktoré hľadalo nového riaditeľa do nej spomedzi troch uchádzačov. Víťazom zrejme transparentného výberového konania sa stal Vladislav Šrojta, ktorého v nej na pozícii šéfa čaká päťročné funkčné obdobie a plat 2 500 eur. Ale pozor!  Šrojta nie je jediným, kto sa teší džobu v štátnych službách, pretože mesačne si zo štátnej kasy pripíše na účet výplatu aj jeho manželka, ktorá má dosť blízko k rodine premiéra Igora Matoviča.

V oficiálnom dokumente, ktorý zverejnil rezort zdravotníctva, sa uvádza, že komisia vyberala nového riaditeľa nemocnice na základe pohovoru a vypracovania projektu. Je teda zrejmé, že členov komisie najviac presvedčil projekt a myšlienky Vladislava Šrojtu, ktorý sa v ňom usiloval o ekonomické či personálne vylepšenie situácie trnavskej nemocnice. „Tvorbu tejto stratégie som konzultoval s viacerými renomovanými odborníkmi z odboru medicíny a zdravotníctva, ako aj z odboru krízového manažmentu,” vysvetľuje v dokumente Šrojta.

Rozklad nemocnice v Poprade v priamom prenose. Výpovede lekárov pokračujú
Lekárska komora je v šoku z udalostí v Nemocnici Poprad, výpovede odborného personálu pokračujú. Čítať ďalej
04 | 10 | 2020 | Ivan Brožík

Viskupič ho zapiera, spoločne vraj hrávali iba hokej

Je teda viac ako zjavné, že s odborníkmi mal a musel naozaj čo konzultovať, a to najmä v spomínanej zdravotníckej oblasti, pretože k zdravotníctvu na základe jeho minulých pracovných skúseností rozhodne blízko nemal. Šrojta pôsobil na čele Toyota Financial Services Slovakia, ktorý poskytuje leasingové služby na značky ako Toyota a Lexus, kde v júli tohto roku ako konateľ spoločnosti skončil.

Špekuluje sa však aj o Šrojtovom vzťahu s trnavským županom Jozefom Viskupičom, ktorý je zároveň Matovičovým bratancom. Na sociálnych sieťach sa navyše začala šíriť informácia, že čerstvý šéf nemocnice a predseda Trnavského samosprávneho kraja sú taktiež bratanci. „S tým nemám nič spoločné,” povedal rázne k danej téme trnavský župan. „Jediné, čo sme spolu mali spoločné bolo, že sme voľakedy spolu hrali hokej,” bráni sa Viskupič akýmkoľvek spojeniam na Šrojta.
Manželka šéfuje komunikačnému odboru u Mičovského

Trnavský župan síce tvrdí, že Šrojtu pozná len z videnia a hokejových zápasov, lenže na sociálnej sieti spolu pózujú na množstve fotografií. A tiež má blízko k Šrojtovej polovičke Anežke, ktorá má šťastie na dobrú prácu v blízkosti ľudí z okruhu hnutia OĽaNO. Šrojtova manželka Anežka totiž v súčasnosti pracuje u nominanta hnutia Jána Mičovského, ktorý šéfuje rezortu pôdohospodárstva. U bývalého lesníka pôsobí ako hovorkyňa a má pod palcom aj komunikačný odbor ministerstva. Za pripomenutie  Viskupičovi iste stojí, že V minulom volebnom období u neho pracovala ako asistentka súčasného trnavského župana a podľa zmluvy v Centrálnom registri zmlúv si takto mala dokopy privyrobiť vyše 44-tisíc eur, dodáva na portál ereport.sk.

Neuveriteľné: Nové prístroje v ružomberskej nemocnici dali na oddelenie kde nemajú ani napojený rozvod kyslíka!
Je to veľmi zlé, pacientov na umelú pľúcnu ventiláciu už prestala prijímať aj nemocnica v Ružomberku. Čítať ďalej
14 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.