Archeológ objavil v Nazarete dom, kde Ježiš Kristus údajne prežil svoje detstvo (VIDEO)
24 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Významný britský archeológ predložil presvedčivé dôkazy, že zachovaný starobylý dom v Nazarete bol domovom Ježiša Krista, informuje portál RT.


Budova pochádza z prvého storočia a na mieste sa teraz nachádza kláštor sestier z Nazaretu. Objekt bol najprv identifikovaný ako dom, v ktorom Ježiš vyrastal s Jozefom a Máriou v 19. storočí, ale teória bola popretá v 30. rokoch 20. storočia.

Avšak po 14 rokoch terénnych prác a výskumov na mieste Ken Dark, profesor archeológie a histórie na univerzite v Readingu vo Veľkej Británii, zistil, že kláštor stojí nad príbytkom, o ktorom sa domnieva, že bol prvým Ježišovým domovom.

V časoch najväčšej slávy v prvom storočí pravdepodobne budova zahŕňala množstvo obytných a skladovacích miestností okolo nádvoria, ale aj strešnú terasu.



 

Prieskum dvojpodlažného domu archeológom odhalil vynikajúce remeselné umenie, čo znamená, že Jozef Nazaretský nebol iba stolár, ale aj kamenár alebo staviteľ.

Profesorove poznatky tiež naznačujú, že pri zvyškoch domu bol vo štvrtom storočí postavený jaskynný kostol zdobený mozaikami. V piatom storočí bol nad domom postavený kostol, ktorý bol v tom čase najväčším kostolom v Nazarete.

Tento kostol bol komplikovane vyzdobený mramorom a mozaikami, pričom presne zodpovedal opisu veľkého byzantského kostola v siedmom storočí, ktorý údajne stál na mieste Ježišovho domu a bol dôležitým pútnickým miestom.

Putinov bratranec založil novú politickú stranu, pričom plánuje kandidovať v najbližších parlamentných voľbách
Príbuzný ruského prezidenta Vladimira Putina vytvára novú politickú stranu s názvom "Rusko bez korupcie". Toto nie je prvá politická strana podnikateľa Romana Putina, pričom už v minulosti bol súčasťou rôznych neúspešných strán, informuje portál... Čítať ďalej
24 | 11 | 2020 | Marek Molnár