73 rokov manželstva: Alžbeta II. a princ Philip dostali želanie aj od pravnúčat
24 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Britská panovníčka Alžbeta II. (94) a princ Philip (99) v piatok oslávili 73. výročie svadby. Pri príležitosti slávnostnej udalosti zverejnil kráľovský pár fotografiu, na ktorej otvára želanie od troch zo svojich pravnúčat, informuje portál iDnes.


Najdlhšie vládnúca britská panovníčka a jej manžel na snímke, ktorá bola zverejnená vo štvrtok, sedia na gauči na hrade Windsor. Kráľovná má na šatách brošňu, ktorú mala aj v deň oznámenia zásnub s princom Philipom. S manželom si prezerajú želanie, ktoré im vyrobili deti ich vnuka princa Williama a jeho manželky Kate - princ George, princezná Charlotte a princ Louis.



Kráľovnin manžel Philip, ktorému patrí titul vojvoda z Edinburghu, sa narodil na gréckom ostrove Korfu 10. júna 1921 ako princ grécky a dánsky. Ako osemnásťročný si začal dopisovať s vtedy trinásťročnou Alžbetou, ktorá neskôr prezradila, že išlo o lásku na prvý pohľad.



 

Alžbeta mala iba 21 rokov, keď sa 20. novembra 1947 vo Westminsterskom opátstve vydala za poručíka britského kráľovského námorníctva Philipa Mountbattena. Kráľovnou je od roku 1952 a vládne dlhšie ako ktorýkoľvek iný britský monarcha. Zároveň má tiež najdlhšie manželstvo zo všetkých britských panovníkov.

Panovníčka naďalej vykonáva svoje kráľovské povinnosti, zatiaľ čo jej manžel sa v roku 2017 stiahol z verejného života. V Anglicku teraz kvôli koronavírusu platí plošná uzávera a kráľovský pár sa izoluje na hrade Windsor.

Meghan chce byť Dianou, ale nemali by sa zrovna v láske, tvrdí blízka priateľka Lady Di
Keby sa tie dve stretli v skutočnosti, zrejme by to nebol vrelý vzťah, v ktorom by nevesta rada spočinula v svokrinej náruči. Hoci si Diana (†37) užila v kráľovskej rodine svoje, nikdy by sa k britskej monarchii neotočila chrbtom. Preto by niečo... Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Timotej Dudka