Lukáš, obvinený z brutálnej vraždy otca a jeho družky, už sedí za mrežami
23 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Slovenskom minulý týždeň otriasla brutálna dvojvražda, ktorú, ako sa neskôr ukázalo, spáchal syn jednej z obetí. Lukáša včera súd posadil do vyšetrovacej väzby. Informáciu priniesli tvnoviny.sk.


V nedeľu popoludní rozhodol Špecializovaný trestný súd v Pezinku, že Lukáš K., obvinený v prípade dvojnásobnej vraždy v obci Lednické Rovne v okrese Púchov, bude stíhaný väzobne, informovala Katarína Kudjáková, hovorkyňa súdu, píše portál tvnoviny.sk.
Obvinený si vraždu naplánoval a mal aj pomocníčku

V tomto dome po nafingovanom požiari našli hasiči a polícia dve dobodané mŕtve telá. Zdroj: TV Markíza


Lukáša (25) zadržali krátko po vražde, pri ktorej mu, ako neskôr ukázalo vyšetrovanie, pomáhala aj jeho nevlastná maloletá sestra. „Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu rozhodol o vzatí do väzby L. K., ktorý je obvinený z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Dôvodom väzby je obava z možného úteku, z ovplyvňovania svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti,“ uviedla hovorkyňa. Rozhodnutie je právoplatné, pretože prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry a ani obvinený proti nemu nepodali sťažnosť.

Hrozní tragédia sa stala vo štvrtok v ranných hodinách, keď po uhasení požiaru v rodinnom dome v obci Lednické Rovne našli dve telá s viacerými bodnými a reznými ranami. Ďalšie tri osoby, z toho dve maloleté dievčatá, skončili so zraneniami v nemocnici. Prípad na mieste činu prevzala Národná kriminálna agentúra a následne vyšetrovateľ obvinil Lukáša K. a podal návrh prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry ho väzobne stíhať. „Vyšetrovaním sme zistili, že obvinený mal vraždu naplánovať spolu s jednou z maloletých osôb. Motívom mala byť pomsta za zlé správanie sa k deťom,“ uviedol ešte v sobotu hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Dvojvražda na Považí má desivé rodinné rozuzlenie
Dvaja mŕtvi dospelí a dve tínedžerky, o ktoré sa po vražde ich otca bude musieť niekto postarať. Desivé je i zistenie, že o život ich najbližších sa postaral vlastný príbuzný! Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Vrahovi hrozí doživotie, jeho nevlastná sestra je beztrestná

V tomto dome po nafingovanom požiari našli hasiči a polícia dve dobodané mŕtve telá. Zdroj: TV Markíza


Desivé na hroznom čine je, že Lukáš si vraždu naplánoval počas spánku obetí, čom sa aj stalo. Následný požiar domu mal kamuflovať zločin a zakryť dôkazy. „S požiarom mala obvinenému jedna z maloletých pomáhať, v dome mala rozliať horľavú látku,“ dodal Slivka. Lukášovi, ktorému za jeho beštiálny čin v čase núdzového stavu a spáchanom na chránenej osobe hrozí až doživotie, pri brutálnom čine pomáhala aj jeho iba 13-ročná nevlastná sestra, ktorá ale vzhľadom na svoj vek stíhaná byť nemôže. Motívom k brutálnej vražde oboch obetí malo byť zlé správanie sa otca k jeho dvom dcéram. Čo presne mal otec svojim deťom robiť zatiaľ nikto konkrétne nekomentoval.

Tínedžerky už polícia vypočula, rovnako tak obvineného Lukáša, no ten toho k veci veľa zatiaľ vyšetrovateľom nepovedal, ba hovoriť nechcel ani pred sudcom. Lukáš sa ale k svojmu ohavnému činu priznal, a tak, keďže nepodal voči nej sťažnosť, je jeho väzba právoplatná. Zo súdu putoval preto rovno do leopoldovskej väznice. Lukáša stíhajú pre obzvlášť závažný zločin brutálnej vraždy, ale priťažuje mu aj to, že bol spáchaný na dvoch osobách a s osobitného motívu, uvádza v závere TV Markíza.

Ohavná vražda: Otec odrezal spiacej dcére hlavu kosákom, dostal iba deväť rokov väzenia
Celý svet obletela pre väčšinu civilizovaných ľudí ťažko predstaviteľná správa o šialenej vražde. Iránec zabil svoju 14-ročnú dcéru, aby očistil česť svojej rodiny. Keď dievča spala, otec jej v jej izbe odrezal hlavu kosákom. Za tento čin teraz... Čítať ďalej
30 | 08 | 2020 | Timotej Dudka